AMAZONE откри нов изпитателен център в Хасберген-Гасте

Компанията AMAZONE инвестира 2 млн. евро в сгради и оборудване в своя нов изпитателен център към фабриката в Хасберген-Гасте. По време на официалното откриване на новата сграда д-р Райнер Реш, член на висшия мениджмънт на AMAZONE и отговарящ за научно-изследователската и развойна дейност на компанията, подчерта, че тези съоръжения ще бъдат от решаващо значение за подпомагане развитието на техническата компетентност във всички сфери на работа на AMAZONE. Общите годишни разходи за научно-изследователска и развойна дейност в AMAZONE възлизат на 5% от оборота.

С новата сграда, която включва зала за разработки и изпитания на прототипи с площ 2400 м2, както и 600 м2 офиси с електронни лаборатории и социални помещения, капацитетът за развойна дейност в Хасберген-Гасте се увеличава значително. Новият тестов център е разположен на няколко метра от технологичния център, отворил врати през 2014 г., където се намират инженерите по разработки и по този начин се оформя една цялостна функционална единица.

„Това осигурява изцяло нови възможности за по-ефективна и интензивна работа над нашите разработки и научно-изследователска дейност“, каза д-р Райнер Реш. Само в този отдел, компания AMAZONE е наела през последната година 18 нови инженери. 

Служителите в тестовия център отговарят за сглобяването, въвеждането в експлоатация и изпитанията на функционални модели и прототипи в областта, в която фабриката в Гасте се е специализирала, а именно технологии за подхранване, растителна защита, DMC сеялки, плугове и електроника. Допълнително към собствените си офиси, отделът за разработка на електроника разполага с различни лаборатории, измервателно технологично помещение и тестови лаборатории с ограничен достъп за тестване на електронни компоненти. Отделите за софтуерни разработки и модерно земеделие 4.0, характеризиращи се с непрекъснато повишаване степента на цифровизацията и изискващи документация, играят все по-важна роля. 

“Техниката отговаря на най-модерните изисквания и е съобразена с разнообразните нужди от изпитания на AMAZONE ”, коментира Фолкер Елен, ръководител на отдел „Дизайн“. Специфичното оборудване включва стенд за изпитване при работни ширини от 60 м и изолиран блок с работна основа, тежаща 60 тона, за тестове за издръжливост с големи земеделски машини. Интегрираната система за водоснабдяване служи за изпитания на пръскачки за растителна защита и притежава резервоар с вместимост 16 000 л, хидравлични линии за пълнене, прекарани под настилката, с разтоварващи клапи и дренажни канали, както и линия за засмукване за изпитания под налягане. Модерното LED осветление с контрол на осветеността осигурява висока енергийна ефективност.

„Изпитателният център показва, че в Хасберген-Гасте се плануват още инвестиции“, обясниха двамата директори на AMAZONE Кристиан Драйер и д-р Юстус Драйер по време на откриването на най-новата сграда на групата AMAZONE. Паралелно с нея се развиват и разширяват и останалите сгради

етикети:
Прочетена 825 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на фермера"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта