Тракторите и сеялките ще доминират на пазара на земеделска техника Избрана

На световния пазар на земеделска техника в периода от 2015 до 2024 година ще доминират тракторите. Очаква се съществен ръст и в сегмента на сеялките.  Това се посочва в изследването "Пазарът на земеделско оборудване: глобален анализ и прогнози за периода 2016-2024 г" на Persistence Market Research.
Аналитиците отбелязват, че основните играчи на пазара на земеделска техника са съсредоточили усилията си към пренасянето на производството си в Азиатско-Тихоокеанския регион, където се очакват добри родажби и по-високи цени за машините.
В Европа индустрията непрекъснато се сблъсква с падане на продажбите и е принудена да реализира продукцията си на все по-намаляващ брой клиенти.
Тенденциите за цените на земеделските стоки не са единственият фактор, определящ промените в търговията със земеделска техника. Китай и Индия са основните купувачи на пазара на земеделска техника поради такива фактори като предоставяне на фермерите на изгодни кредити, увеличаване на субсидиите за закупуването на земеделска техника, търсене на прибираща и почвообработваща техника.
Пазарът на Близкия Изток и Африка също набира бързо обороти поради отдаваните под аренда на фермерите от правителството на ниски цени земеделски земи.

 

Прочетена 772 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на фермера"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта