МЕГАТРОН - да си лидер е предимство, но и висока отговорност Избрана

Непрекъснато подобряваме условията за нашите клиенти, категоричен е Георги Панчев, търговски директор на дилъра, и добавя, че всички машини на бранда JohnDeere, закупени от официалния им представител за България, вече са с удължена 5-годишна гаранция

Ангел Върбанов

Никой не може да отрече, че 2017 година е много трудна, що се отнася до пазара на земеделска техника в България. Причините за това са много, но фактът си е факт. Спадът в продажбите засяга всички – и малки, и големи участници на пазара И докато за първите той може да се окаже фатален, то за лидерите това е просто стимул да работят по-усърдно и да се справят с предизвикателствата. Фирма Мегатрон като голяма и сериозна компания непрекъснато отвоюва и предлага на своите клиенти все по-изгодни условия, цени и начини на обслужване. Мегатрон, която вече близо 20 години стои стабилно на пазара у нас и е лидер в продажбите на земеделска техника, застава с целия си авторитет в полза и в услуга на своите клиенти. Фирмата им гарантира, че те винаги ще получават само най-доброто и като качество на машините, и като обслужване, а и като цени, които няма как да бъдат получени при търговци с по-малки обороти. А сега вече клиентите на компанията получават своите машини с 5-годишна гаранция. Всеки земеделец, на когото дори инцидентно да му се е разваляла техниката, знае какво означава и какво произтича от това.

По време на тазгодишното изложение БАТА АГРО в Стара Загора разговарям на щанда на компанията в Стара Загора с Георги Панчев, търговски директор на фирма Мегатрон. Събеседникът ми е съгласен, че пазарът на техника тази година е слаб, но е оптимист за бъдещето.

  • Да, годината е доста трудна. Усеща се сериозен спад на пазара на земеделска техника. Това не е тенденция само за България, а в цяла Европа. Миналата година не беше лека, през тази също не се очаква позитивна промяна, така че фермерите са изключително предпазливи с покупките. Но ние, в Мегатрон, продължаваме да работим и вярваме, че и тази година ще бъдем лидери на пазара.

И тази година на БАТА АГРО представяме нови и интересни за фермерите модели земеделска техника. Много новости имаме при прибиращата техника на JohnDeere. Например серията W има значително увеличени размери на ситата в сравнение с предишното поколение. Други подобрения са по-високата прецизност на навигационните системи и новата антена StareFire 6000, която е с точност на сигнала до 3 см и повтаряемост на линиите до 9 месеца.

Другата впечатляваща новост на щанда е премиерата на новия трактор JohnDeere 8400 с 400 к. с. номинална мощност и 450 к. с. максимална мощност. Това е много полезно допълнение, което досега липсваше в серията на тракторите 8R. Като цяло тенденцията, която официално заявява и производителят JohnDeere, е, че се очаква в бъдеще окрупняване на фермерите в цял свят. Това ще наложи производството предимно на нови модели големи машини.

Но в нашето портфолио, естествено, има и модели за по-малките фермери. На БАТА АГРО представихме и много такива.

Що се отнася до бранда KUHN, интересен е новият предсеитбен култиватор - Prolander. Това е първата такава машина в историята на компанията. Тя също е предназначена за големите фермери. Към момента се произвежда с работна ширина 6 и 7,5 м. Очаква се и производството на версия с 10 метра ширина. Нестандартното при този предсеитбен култиватор е, че може да се ползва и в стърнища за плитка обработка. За целта има специално закалени работни органи. В света има само още една компания, която произвежда такава машина.

Тази година на щанда на Мегатрон отделихме един изключително богат сектор за животновъдите. Ние работим усилено, за да предложим абсолютно пълната гама техника за животновъдството.

  • Какво предстои за Мегатрон през годината извън БАТА АГРО?

  • Актуалното към днешна дата е, че успяхме да издействаме изключително изгодни условия за доста голяма част от нашето портфолио. Вече абсолютно всички самоходни земеделски машини на John Deere са с 5-годишна гаранция. Тя не струва нищо допълнително на клиентите, това са специални условия, изключително за клиентите на Мегатрон. Усилено работим над развитието на отдела ни за интелигентните решения. Предлагаме все повече и повече функции и екстри на нашите клиенти. Сред тях са дистанционен достъп до машините. Искаме да излезем на съвсем ново ниво на обслужване, когато ще действаме още преди машините да са се развалили. Това е свързано с много предсезонни проверки под формата на пакети, от които нашите клиенти могат да се възползват. Правим пълна инспекция на комбайните преди жътва, за да можем да дадем съвет на нашите клиенти за това какво им е необходимо преди жътва и те да се възползват от предсезонните ни условия за заявка на части, когато цените са най-изгодни.

До края на август имаме предсезонна кампания за инвентара. Освен качеството, което предлагат машините, този път сме успели да договорим с производителя и страхотни цени. Дори в момента продаваме на по-ниски цени, отколкото през 2011 г, въпреки че има много инфлация оттогава.

Очакват ни и много полеви демонстрации. Юли месец ще бъде изцяло запълнен с тях. Очакваме много изненади от JohnDeere за Агритехника. Обещаха ни в рамките на следващите години космически машини.

Прочетена 1562 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

AGRA 300x250px 

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта