Сеялката EROS на KERNER – висока скорост, прецизност и качество Избрана

Сеялката EROS на KERNER – висока скорост, прецизност и качество

Има ли нещо общо между две толкова отдалечени географски области като поречието на река Дунав под планината Шварцвалд в Германия и Дунавската равнина в България? Да! Сеялките KERNER, които работят и на двете места

Българските стопани, които изискват най-висока прецизност и професионализъм от техниката си, отдавна са впечатлени и следят развитието на един типично немски производител на селскостопанска техника. Това е производителят KERNER .

Преди тридесет години германският земеделец Йозеф Кернер се сблъсква с крайностите на природата в своя район – със сушата или с преовлажняването в полетата по поречието на река Дунав, в подножието на планината Шварцвалд в Германия. Тогава той изобретява уникално проста машина - браната Schollencracker, която се монтира странично на плуга. Със стоманените си ножове браната нарязва и раздробява тежките почви. Така първоначално заради собствени си нужди, а по – късно и за продажба, г-н Кернер създава нов тип прикачна техника, доказала се в стопанството му при най-тежки условия. А това спонтанно предизвиква интереса на неговите съседи – стопани. И така започва творческият процес на създаване на нови машини. Една по една, за всеки сезон, за всяка дейност – брани, култиватори, валяци, сеялки...

Днес сме свидетели на климатични промени, които налагат и промени в техническия парк, и в модернизирането на земеделските стопанства. Със сеялката EROS на KERNER се работи независимо от климатичните условия, и докато другите сеялки не сеят в суша или при трудни метеорологични условия, за да не се разбиват машините, KERNERзасява без проблем.

Сеялката Kerner не набива, а разбива буците!

Оборудвана с двуредова къса дискова брана, сеялката позволява оптимален ефект на смесване и раздробяване на почвата и растителните остатъци. Сеялката KERNER не набива, а разбива буците. Тя създава перфектните почвени условия за поникване на растенията. Освен това почвата се подравнява много гладко, ако е работено и с плуг преди това.

Неизискващите ежедневна поддръжка големи дискове на дисковата брана са с диаметър 500 мм, те се напасват идеално към почвата и могат да работят дори и в каменисти терени. Предимство спрямо дисковите системи на други производители е по-голямата дъга (извивка) на диска, която позволява по-добро изтръскване и събаряне на полепналата почва. За това спомага по-големият диаметър на диска.

ker 1

 

KERNEREROS е изключително масивна и солидна – не е пестено от качествения материал, който се използва. И най-важното –

Сеялката прави изключително прецизна сеитба

Това е единствената популярна комбинирана пневматична сеялка на пазара, която е с метален валяк и с отделно транспортно шаси. Единствено KERNER сеe и без предварителна обработка, благодарение на уникалния защитен с патент метален Cracker валяк с ножове! И друга съществена разлика спрямо другите сеялки за директна сеитба – само сеялката KERNER разполага с отделна ходова част – шаси с 4 или с 6 големи колела, които се използват за транспорт, а на полето могат и да подпомагат работата, когато са много влажни условията. За останалите производители транспортните гуми съвместяват функцията и на валяк за уплътняване на почвата преди изсяване, докато за тази цел KERNER разполага отделно с патентования тежък метален валяк за перфектно уплътняване и подготовка.

ker 2

Сеялка KERNER е бърза и производителна

Високата скорост на изсяване (15 км/ч) не създава никакъв риск за качеството на сеитбата. Дори напротив – гарантира много декари, засети площи за кратко време, със сигурно полагане на семето в почвата – винаги на една дълбочина, с постоянен натиск, винаги с постоянна сеитбена норма.

А защо системата за изсяване „диск с анкер” с междуредие от 12,5 см е по-добра комбинация, отколкото с два диска?

Практиката показва, че:

- При междуредие от 12,5 см с еднодисковата система има по-голямо разстояние между работните органи и няма типичните за двудисковите системи задръствания.

- При междуредие от 12,5 см запазването на почвената влага за растенията е по-успешно. Особено в Южна България, където влагозапасеността е недостатъчна през горещите сухи летни месеци.

- Един диск позволява да се работи на по-голяма дълбочина с по-малък натиск. Два диска изискват по-голям натиск за поддържане на работната дълбочина.

- Позволява отлична сеитба и при каменисти почви

- Гарантирана еднаква дълбочина на полагане на семената

- Има по-малко лагери – и по-малко разходи за части, сервиз и по-лесна поддръжка

Основната рама на сеялката на KERNER е изключително стабилна, но като цяло машината е невероятно маневрена, благодарение на късата си конструкция.

Здрава, прецизна, безкомпромисна – това е сеялката KERNER EROS !

На българските стопани отдавна е ясно, че и в земеделието, както във всеки друг бранш, се работи в силно конкурентна среда. Това е процес на постоянно развитие, основаващо се на компетентност и дългосрочно усъвършенстване. Особено в условия на ниски пазарни цени на продукцията, намаляващи субсидии и липса на финансиране по европейски програми.

Това налага и ново мислене, и нови промени при избора и използване на целия потенциал от производствени иновации. Защото именно иновациите са основа за нова фаза на просперитет! Технологията и иновациите, които присъстват в KERNER – германския производител с множество защитени патенти – правят неговия успех гарантиран.

Огледайте се, излезте от рамката на традиционализма и потърсете решението, което ще ви отличи – с по-добра сеитба, с по-богат добив.

Вижте машинния парк на най-добрите стопани, работещи близо до вашето стопанство – там със сигурност ще забележите KERNER.

Попитайте вашия доставчик – фирма Златекс – за Вашата KERNER машина. Вижте я на полето. Побързайте да поръчате, за да гарантирате Вашата успешна сеитба. За да гарантирате Вашия добив! Вашия производствен успех!

Прочетена 795 пъти Последно променена в Понеделник, 19 Юни 2017 12:12
Оценете
(2 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на фермера"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта