Висококачествена жътва с CASE IH AXIAL FLOW 8240 и Тайтън Машинъри България Избрана

Компанията организира уникалния формат Agronomic Design в регионите на Варна и Бургас

Висококачествена жътва демонстрира Тайтън Машинъри в землището на варненското село Царевци. Началото на прибирането на реколтата беше поставено в нивите на ЗКПУ „Сеяч“ по стар български обичай – със сърп, паламарка, разчупване на пита и пожелания за плодородие.

След това в нивите навлезе зърнокомбайн Case IH Axial Flow 8240 с хедер с дължина 12,5 метра. Машината осигурява бърза и качествена жътва с минимални загуби, много нисък процент на повредено зърно и идеално качество на сламата. Предварителните изпитания са показали завишена рентабилност до 22 евро на хектар в сравнение с конкурентни комбайни.

Презентацията започна с атрактивно представяне на цялото семейство Axial Flow, концепцията на роторната технология и възможностите, които иновативните машини осигуряват във всяко едно стопанство. След това присъстващите земеделски стопани се запознаха в детайли на полето с Case IH Axial Flow 8240 и Case IH Axial Flow 6140.

Уникалният формат Agronomic Design събра фермери и в землището на бургаското село Маринка.

За да отговорят по най-адекватния начин на интересите на различни по големина стопанства, от Тайтън Машинъри представят комбайни от 6-ти и 8-ми клас. Моделът от средния клас Case IH Axial Flow 6140 е с мощност 434 к.с., а представителят на голямото семейство комбайни Case IH Axial Flow 8240 е агрегатиран с 13-литров двигател, с мощност 571 к.с. Всяка една от машините е оборудвана с различни новости за модела, които са изключително полезни и ефективни при работа.

В малката серия вече е налице оборудването със самонивелираща система Cross Flow, която осигурява отлична работа и перфектно разстилане на материала върху отсевната площ при наклон от 12 % на терена.

При Case IH Axial Flow 8240, освен верижното задвижване, което щади почвата и осигурява безпроблемна работа на полето независимо от условията, в машината е налице новият за нашия пазар автоматичен контрол на вентилатора, който може да реагира във всеки момент спрямо насрещния наклон на машината и да регулира оборотите на вентилатора за перфектно очистване на ситата с ниско ниво на загуби.

От подробна презентация фермерите научиха повече за роторната технология, която Case IH усъвършенства вече 40 години.

Защо зърното, прибрано с комбайните Case IH е с най-добро качество, с най-добра кълняемост и най-ниско ниво на загуби? Вместо отговор от Case IH направиха невиждана демонстрация- завързана на възел хавлия беше пусната в комбайна. След това тя излезе развързана, без скъсвания или протъркване. Идеята беше да се покаже,че принципът „зърно в зърно“ и центробежните сили са тези, които работят в роторната технология на комбайните Case IH, и които гарантират перфектните резултати при жътва.

Прочетена 440 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на фермера"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта