300x250 static

Представиха първата самоходна сламопреса за кръгли бали Избрана

Компания Vermeer представи прототип на самоходна сламопреса, която формира кръгли бали, пише farmjournalagtech. Това е първата подобна машина в света.
Моделът ZR 5 е следващата крачка в производствената програма на компанията, която през 2014 г. представи на пазара първата нон-стоп сламопреса за кръгли бали.
Създателите на новата машина са си поставили две цели - да автоматизират процеса на балирането и да предоставят възможност за автоматични промени на настройките в реално време в зависимост от условията на полето, културата и режима на работа на машината.
"Нашата патентована технология на окачването позволява по-добре да се погасяват вибрациите по време на движение. Машината се движи по-плавно, благодарение на уникалното разположение на кабината над окачването", обяснява продуктовият мениджър на Vermeer Джош Вризе.
В новата машина са използвани технологии, които по-рано са прилагани в косачките. По време на формиране на балата машината автоматично се обръща наляво-надясно, за да може балите, които излизат, да са разположени паралелно в реда. Това ускорява процесът на прибирането на балите с 35 на сто.
Друга цел, която са следвали създателите на машината, е да запазят лесното и бързо техническо обслужване - например, камерата може да се свали за броени минути.
"Във връзка с намаляването на работната ръка в земеделието, ние разработихме машина, която да помогне на фермерите да работят по ефективно, продуктивно и с възможно най-малко разходи на труд", казва изпълнителният вицепрезидент на компанията  Марк Кор.
Прочетена 1205 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на фермера"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта