300x250 static

John Deere придоби технология, минимализираща използването на хербициди Избрана

Технологията Blue River позволява да се намали използването на хербициди с помощта на изкуствен интелект
 
Компания  Deere&Company подписа окончателно споразумение за придобиването на технологията Blue River, която позволява да се намали използването на хербициди с помощта на изкуствен интелект. Сделката е на стойност 305 млн. щатски долара.
За технологията  «See and Spray» компания Blue River е разработила и интегрирала "компютърно зрение" както и технология за самообучение за пръскачки. Това позволява на производителите да оптимизират разходите за хербициди като разпръскват препарати само там, където те са необходими. При това с всяко преминаване по полето алгоритмите на самообучението правят машината все "по-умна" и точна. Опити с технологията са правени на площи със салати и памук.
През 2018 г. компанията ще продължи тестовете на технологията, като засега няма официално обявление за комерсиализиране на проекта. "Бидейки лидер в областта на прецизното земеделие, John Deere признава важността на технологиите за нашите клиенти, а самообучението на машините влиза в приоритетните ни стратегии за развитие", каза главният информационен директор на  Deere Джон Мей.
Тъй като Blue River Technology успешно е приложила машинното обучение в селскостопанската опръскваща техника, в John Deere са убедени, че подобна технология може да бъде използвана за в бъдеще в по-широк спектър продукти.
През 2017 г. Blue River влезе в стотицата на най-перспективните компании в света по разработване и внедряване на изкуствен интелект и в 50-те най-добре земеделски иновации на Американското общество на инженерите в селското стопанство и биологията.
 
Прочетена 640 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на фермера"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта