300x250 static

Джойнт- венчър ANADOLU-LANDINI за производство на трактори в Турция

Производственото предприятие ще бъде в Шекерпинар, Истанбул

LANDINI, исторически бранд на италианската група ARGO TRACTORS, на световния пазар на трактори от 133 години, се споразумя съвместно с търговския си партньор в Турция ANADOLU MOTOR да произвежда селскостопански трактори в Турция, които ще са предназначени за пазари извън Европейския Съюз.

За целта на 8 септември 2017 ARGO TRACTORS подписа споразумение с ANADOLU MOTOR, една от компаниите в мултинационалната ANADOLU GROUP , развиваща дейност в 19 държави с 61 производствени предприятия и повече от 50 000 служителя. Споразумението е за създаване на съвместно предприятие за производство и продажби, като до няколко години ще се предлага пълна гама трактори с оптимални характеристики за турския пазар и за страни извън Европа.

В производството се предвиждат инвестиции над 10 млн € и то ще започне през пролетта на 2018 по критериите на Чистото производство, успешно внедрено в останалите заводи на ARGO TRACTORS в Италия, като целта е достигането на над 6 000 трактора годишен капацитет.

Продуктовата гама първоначално ще включва трактори с мощност от 50 до 75 к.с., но до 24 месеца ще се увеличи с такива до 110 к.с.

Ние вярваме, че добре сме анализирали нуждите на турския пазар и развиваме в правилна посока нашето сътрудничество с ARGO TRACTORS. Затова ще започнем първо производството на трактори от известния и важен бранд LANDINI, което ще има голям принос и полза за нашата икономика и турските земеделски производители“, казва Бора Кочак, президент на автомобилното производство в групата ANADOLU.

Валерио Морра, президент на ARGO TRACTORS, обяснява:Това стратегическо партньорство е резултат на развитието на търговските връзки, които ARGO TRACTORS започна преди 4 години с ANADOLU GROUP, които са професионален партньор и индустриална компания измежду най-значимите и известни в икономиката на Турция. LANDINI ще бъде още по-силен бранд в Турция благодарение на структурата на производство на модели, предназначени за пазарите извън ЕС, на които селскостопанската механизация се развива много бързо и има нужда от съвременни машини“.

Argo Tractors

Argo Tractors с централа във Фабрико (Reggio Emilia, Италия), произвежда трактори с търговските марки Landini, McCormick и Valpadana и принадлежи на индустриалната група Argo. Argo Tractors е утроил производствения си обем за последните 15 години и има значим ръст с конкретни измерения: оборот 500 млн €, 1650 служителя в 5 завода, 8 търговски подразделения в различни части по света, 130 вносителя извън Италия и 2500 дилъра. Тази статистика позволява на Landini, McCormick и Valpadana да постигат успехи на италианския пазар на трактори и да станат един от най-значимите международни играчи, което потвърждава успешната стратегия на групата Argo.

www.argotractors.com

Anadolu Motor

Anadolu Motor e с дейност в автомобилното производство на групата Anadolu и е най-мощната компания в Турция, произвеждаща и търгуваща с двигатели. Anadolu Motor започва да произвежда своя бранд ANTOR в годините, когато Турция среща съвременните технологии в земеделието и продължава и до сега. Компанията изнася двигатели за почти 50 страни, произвежда двигатели, окопаващи машини, косачки, моторни помки и генератори с дизелов двигател. Anadolu Motor е турският дистрибутор на HONDA двигатели и генератори, LOMBARDINI двигатели и LANDINI трактори. Компанията има 200 дилъра и 400 партньри за договорни услуги в 81 града в Турция.

www.anadolumotor.com

Anadolu Group

Anadolu Group е основана от фамилиите Yazici и Özilhan през 1950 г. и предава своя опит на бъдещето с дейност в 19 държави, износ в над 80 държави, 61 производствени предприятия в Турция и чужбина и с над 50 000 служителя. Групата има оборот от 25,6 милиарда турски лири през 2016. Anadolu Group се развива стабилно благодарение на партньорствата си с водещи световни брандове и кооперирането с международни компаниии. Бизнесът й се концентрира в секторите производство на безалкохолни напитки и бира, автомобили и търговия на дребно със световноизвестни престижни марки, като дейностите се разширяват с инвестиции в селското стопанство, строителството, енергийния и здравния сектори. Anadolu Group развива и социални дейности, като подкрепя образователни инициативи за здраве и спорт посредством Фондация Anadolu, Anadolu Здравен Център и Anadolu Efes Спортен клуб.

www.anadolugrubu.com.tr

Прочетена 690 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на фермера"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта