Пазарът на земеделска техника в България се възражда Избрана

Антони Ван Дер Лей, вице-президент на Асоциацията на производителите на земеделска техника в Германия  VDMA, управляващ директор на Lemken: Пазарът на земеделска техника в България се възражда
 
Мила Иванова, специален пратеник на "Гласът на фермера" в Хановер
 
 Европейският пазар на земеделска техника се смята за един от най-развитите, поради което някои експерти предполата, че той практически е достигнал пределите на своето развитие. 
Антони Ван Дер Лей, вице-президент на Асоциацията на производителите на земеделска техника в Германия   VDMA, управляющ директор на фирма Lemken, даде специално за читателите на вестник "Гласът на фермера" своята оценка за ситуацията на пазара на земеделска техника в Европа днес.
 
— Как оценявате ситуацията на пазара на земеделска техника в Европа? Какви тенденции са характерни за него?
 
 
— В Европейския съюз пазарът на земеделска техника в периода 2014-2016 г. намалява. Въпреки неблагоприятната ситуация, в някои страни, например Великобритания, Румъния и България, отрасълът се развива стабилно и дори демонстрира лек ръст. От началото на 2017 г се наблюдава значително възстановяване  практически на всички водещи европейски пазари на земеделска техника - в Германия, Италия и дори в Полша. Положителната тенденция частично е обусловена от развитието на животновъдния сектор, където цената на млякото се покачи с до 70 на сто за 1 година. Постепенно расте търсенето на трактори, навесен инвентар, в частност сеялки, пръскачки и части за тях.
 
Прочетена 1050 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

AGRA 300x250px 

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на фермера"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта