300x250

CLAAS представя новата серия TORION Избрана

CLAAS в сътрудничество с Liebherr представя TORION – първата серия колесни товарачи, създадени за използване в земеделието. С този продукт CLAAS отговаря на нарастващото търсене на високо продуктивни машини за професионален превоз и натоварване на материали в земеделието и представя седем нови товарача, които допълват настоящата гама от телескопични товарачи, транспортни вагони и трактори с челни товарачи. Новата серия TORION покрива размери от три различни категории с широк обхват на работа. Всички нови модели можете да закупите от дистрибуторската мрежа на CLAAS с гаранционно обслужване за доставка на резерви части в рамките на 24 часа.

Експертните познания на новия сътрудник - Liebherr

Експертните познания на семейната компания Liebherr намериха чудесно приложение в новите ни земеделски модели TORION. Производителят на строителна техника ще си сътрудничи с CLAAS за всички бъдещи модели TORION, както и за моделите от серията SCORPION. Изцяло новите модели са оборудвани с доказалото се задвижване POWER SYSTEM на CLAAS, което съчетава изключителна надеждност с впечатляваща ефективност. Серията TORION може да се похвали и с щедри размери на кабината, която предлага оптимална видимост на всички посоки и лесни за използване функционалности.

Бърз преглед на модела

TORION

 

535

639

1177

1410

1511

1812

1914

Оперативна маса

т

5,2

5,6

12,6

13,9

14,3

18,7

19,5

Товар

(натоварен до горе)

т

3,45

3,85

7,75

9,1

9,75

11,1

12,4

Кинематика

 

Z

Z

P/Z

P/Z

P/Z

agri/Z

agri/Z

Макс. мощност

(ISO 3045/SAE J1995)

кВт/
к.с.

46/63

50/68

103/140

114/155

123/167

143/195

168/228

Задвижване

 

Hydrostat

Hydrostat

VARIPOWER

VARIPOWER

VARIPOWER

CMATIC

CMATIC

Подвижна мултифункционална машина

С най-малките модели на TORION – 639 и 535 – CLAAS предлага подвижна мултифункционална машина, създадена специално за работа в животновъдни стопанства и със специални култури. И в двата модела са поставени двигатели Yanmar, които развиват до 68 к.с. (50 кВт) и отговарят на емисионен стандарт Stage IIIB. Те са изключително здрави и издръжливи. Силно адаптируемото хидростатично задвижване има два режима на управление: F1 от 0 до 6 км/ч и F2 от 0 до 20 км/ч. В зависимост от операцията водачът може да превключва от единия режим на управление към другия само с натискане на един бутон. За работа на ниски скорости (напр. лопата за измерване на фураж) количеството хидравлично масло може да се контролира посредством контролните прибори за ниска скорост. Функционалностите на моделите TORION 639 и 535 са невероятно лесни за управление, което прави експлоатацията надеждна, дори водачите да се сменят редовно.

Голяма стабилност благодарение на оптималния център на тежестта

Полезният товар на двата модела (пълни до горе) е съответно 3.45 т и 3.85 т. Оптималният център на тежестта и ниският дизайн с вертикален светъл отвор не по-голям от 2,5 м независимо от вида на гумите гарантират оптимална стабилност дори при работа на неравен терен. Централно разположените ос/въртящият се шарнир допълнително придават безопасност и удобство, като премахват евентуално друсане по пътя.

Максимална видимост

Кабината и люкът и на двата модела са разположени така, че осигуряват максимална видимост. Предното стъкло щедро се простира буквално до пода на кабината, като освен това дава максимална видимост в посока нагоре, така че операторът може да наблюдава кофата от всяка позиция. Закръгленият заден прозорец осигурява на оператора оптимална видимост назад по време на движение. Заостреното напред рамо се стеснява към кабината и гарантира оптимална видимост по всяко време както на товара, така и на прибора.

Серията от средна категория TORION крие повече сила

Моделите 1511, 1410 и 1177 от новата серия товарачи средна категория TORION са оборудвани с икономични DPS двигатели, които вече доказаха ефективността си при серията трактори ARION 500 на CLAAS. Те отговарят на емисионен стандарт Stage IV и развиват до 167 к.с. (123 кВт). Удобната предавателна кутия VARIPOWER подсигурява три режима на задвижване - от 0 до 6, от 0 до 16 и от 0 до 40 км/ч за оптимално нагаждане към условията. Ето защо моделите от серията средна категория TORION са идеални за ферми и изпълнители, които се нуждаят от достатъчно мощност за тъпкане на силаж или товарене на зърно, тор или друг насипен материал.

Уникална позиция на двигателя

Всички товарачи TORION, включително серията средна категория, могат да се похвалят с оптимално разпределение на теглото. Уникалната позиция на двигателя, който е разположен много ниско към задната част, поражда противоположна тежест на повдигащата зона. Това означава, че е необходим много по-малко баласт, а това пък повлиява положително износването на гумите и консумацията на гориво. Това означава също и че тежки товари от 7.75 до 9.75 т са възможни и при по-ниско работно тегло.

Повдигащ механизъм с P- или Z-кинематика

За серията модели TORION от средна категория подвижното рамо се предлага с P- или Z-кинематика. P-кименатиката, която разпределя товара по цялата повдигаща зона и има по-голяма повдигаща сила в горната работна зона, е най-добрият избор за повечето видове земеделска работа. Z-кинематиката има много висок въртящ момент, а лопатата може бързо да се наклони.

SMART LOADING за повече удобство и ефективност

Високотехнологичната система за асистиране на водача SMART LOADING съчетава всички системи и оптимизира работата с машината. Практичните допълнителни характеристики улесняват работата на оператора и помагат за повишаване на ефективността. Тези функционалности включват програмируема функция за връщане на лопатата и задаване на лимити на повдигане и спускане, което позволява на оператора автоматично да ръководи подвижното рамо до определени предварително зададени позиции с помощта на джойстика. Налична е и система за претегляне, с която се работи лесно посредством сензорен екран. При най-големите модели – 1914 и 1812 – функцията за връщане на лопатата и задаването на лимити на повдигане и спускане се предлагат стандартно, докато при моделите от 1511 до 1177 тези функции са налични по избор. Системата за претегляне се предлага по избор за всички модели.

Лесен за работа сензорен дисплей

И трите модела в серията среден клас на TORION са оборудвани със стандартен 7-инчов екран, който служи като централен информационен пункт за експлоатация на машината и е изключително лесен за ползване. Предлагат се два различни вида джойстик за удобен и прецизен контрол на TORION. Джойстикът с ергономичен дизайн може да се използва за лесно и прецизно управление функциите на подвижното рамо. Посоката на движение може също лесно да се смени с помощта на двупозиционен лостов превключвател.

Мултифункционалният лост, който се предлага по избор, има и допълнителен контролен лост с четири хода, който може да се използва за контрол на трета или четвърта хидравлична верига за напълване и разтоварване на лопати с по-голяма височина на разтоварване или за отваряне и затваряне на вили за силаж.

DYNAMIC COOLING – охлаждане според нуждите

Системата DYNAMIC COOLING контролира скоростта на вентилатора електронно и гарантира, че степента на охлаждане на двигателя отговаря на текущите нужди, независимо какви са условията на работа. По избор се предлага интегриран реверсивен вентилатор. Той също работи изцяло автоматично в зависимост от настройките, зададени от оператора, и отстранява замърсяванията от решетката на радиатора.

Най-големите: TORION 1914 и 1812

С най-големите модели TORION 1914 и 1812 CLAAS се съсредоточава върху изпълнители и големи стопанства, които имат най-сериозни изисквания по отношение на мощност, производителност и удобство на оператора. Със своите ефективни двигатели Liebherr тези машини развиват съответно 195 и 228 к.с. (143 и 168 кВт) и отговарят на емисионен стандарт Stage IV без допълнителен филтър за твърди частици (предлага се по избор). Възможният полезен товар съответно е 11.1 и 12.4 т. И двата големи модела стандартно са оборудвани със системата DYNAMIC COOLING, а за силно замърсена работна среда по избор се предлага автоматичен реверсивен вентилатор.

Удобна предавателна кутия CMATIC

Безкрайно адаптируемата power-split предавателна кутия CMATIC работи с комбинация от хидростатично и механично задвижване, за да постигне максимална ефективност при всички товарно-разтоварни работи. Високото ниво на механичната предавка при ниски скорости до 10 км/ч, както и при максимална скорост, води до висока изходна мощност при ниска консумация на гориво.

Високо рамо за максимална височина на натоварване

Също като моделите от средния клас, двата най-големи модела TORION се радват на оптимално разпределение на тежестта, като двигателят е разположен съвсем в края на машината. Това означава, че достъпът до него е лесен, а поддръжката е детска игра. Подвижното рамо се предлага или със земеделска, или със Z-кинематика, като земеделската е особено подходяща за всякакви земеделски операции. И двете машини по избор може да се оборудват с високо подвижно рамо, при положение че се използва земеделска кинематика. Високото рамо е с дължина 3,0 м – с 40 см по-дълго от стандартното – и достига височина на натоварване до 4,64 м (при осовата точка). Дълго рамо е налично по избор при всички модели в серията от среден клас. Моделите TORION са вече в продажба.

Новият TORION, както и всички останали продукти на CLAAS, можете да намерите при официалния вносител на марката за България, фирма РАПИД КБ ООД, тел. 02/400-80-10, www.claas.bg.

етикети:
Прочетена 1062 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на фермера"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта