Tест на телескопичен товарач Manitou MLT NewAg

"Видимост, комфорт и производителност ... това е той!

Бърз старт, новаторски панорамен покрив, голям хидравличен поток ...Производствена и удобна машина

Manitou официално стартира производството на новата гама товарачи NewAg през ноември 2016 г. В тази статия представяме работен тест на машина от серията при Винсент Бание, фермер в Maine-et-Loire. През тези няколко дни, в които машината беше на разположение,изпитателят се възползва от възможността да разгледа телескопичният товарач MLT 737-130 PS + от всеки ъгъл.

Винсент Бание, фермер и изпитател в Baugé-en-Anjou в Maine-et-Loire има мисията да тества новия телескопичен товарач ManitouMLT 737-130 PS +от серията NewAg.Седмица на интензивно тестване иизвършване на разнообразна работа, боравене и експлоатация. Собственик на конкурентна машина, както и фермер, той е много претенциозен и ще тества Manitou от всеки ъгъл!

Целта е ясна: да се провери дали силните точки, предложени от марката, са реални и да се открият още възможни подобрения в този модел. Мощност, видимост, маневреност, комфорт, звукоизолация, консумация ... проверени. Телескопичните товарачи наистина ли са навлязли в нова ера?

1 2

ИНОВАТИВЕН ПАНОРАМЕН ПОКРИВ

"В кабината видимостта е отлична!Операторът иманепрекъсната видимост от кабината независимо от височината на стрелата", започва производителят.И да добавим: "Панорамният покрив е иновативен!Чувствате се безопасно, без да губите от поглед края на стрелата.Инженерите на марката предлагат одобрено от Fops защитно устройство, включващо стоманени остриета, чийто ъгъл на наклона следва ъгъла на погледа на оператора.Така те никога не променят видимостта.

НОВО ПОКОЛЕНИЕКАБИНА NEWAG

Качването в кабината е опростено.Благодарение на изрязания под на кабината,операторътима перфектен и лесен достъп. Лесно е също и слизането!Пълна видимост при влизане и излизане от кабината, за разлика от старите модели, където беше ограничена от прага на кабината."Трябваше да бъдете бдителни, особено за да слезете!- обяснява Винсънт.Така вече, няма нужда да скачате, за да спестите време!Няма повече навехнати глезени.

От гледна точка накабинатафермерът-изпитател е впечатлен от пневматичнатаседалка Grammer  и от новата врата със страничен прозорец с електрическо отваряне.  "Това е като в колата!Просто натиснете бутона и прозорецът се отваря!Климатизацията е от съществено значение, ако не искате да се задушавате ", добавя той.

2 2

МОЩЕН ДВИГАТЕЛ

За да отговарят на стандартите за емисиите на двигателя, инженерите са интегрирали повече компоненти под капака.3.6-литровият, четирицилиндров двигател на Deutz развива 130 конски сили.Вдясно, формата на капака е преработена, за да се подобри видимостта.

"При почистване на конюшните веднага почувствах силата.Хубаво е да караш машина, която е мощна.Страничното сцепление на машината е доста добро. Когато става дума за пълнене на мултифункционалната кофа с тор в компактния обор, колелата залепват, машината натиска здраво!Особено с този мощендвигател", казва фермерът.

ЕФЕКТИВНО ОХЛАЖДАНЕ

Друга интересна функция е регулирането на температурата на двигателя и ограничаването на разхода нагоривочрез автоматично обръщане на посоката на въртене на лопатките на вентилатора.Автоматична функция, която служи за отстраняване на материала, който се залепва към охлаждащата решетка, и предотвратява нагряването на двигателя. Операторът определя продължителността между два пуска и системата прави останалото.В резултат на това почистването се адаптира към работните условия, за да се запази двигателят и да се намали консумацията на гориво.

Бързи ДВИЖЕНИЯ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВИСОКИЯ ХИДРАВЛИЧЕН ПОТОК

Да не пропуснем хидравличния дебит от 150 л/мин.Той осигурява гладки движения и операторът може да активира няколко функции едновременно, без да пренебрегва една или друга.По-бърза работа и по-малко умора за оператора, благодарение на новият джойстик, в който са интегрирани всички функции на машината.Разгъване, повдигане, спускане, всички движения са равномерни дори и при обръщане на посоката."Хващането е бързо, всичко, от което се нуждая, ми е под ръка. Освен това, че мога да коригирам реакцията от екрана на терминала в кабината. Удобно е да се адаптира поведението на инструмента към текущата работа", обяснява фермера-изпитател.

Новата серия MLTNewAg винаги получава отлична оценка от всеки, който е имал удоволствието да работи с нея. Заявете тест драйв на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.">office@zlatex.net.

За повече информация посетете страницата на ЗЛАТЕКС ООД- www.zlatex.com

етикети:
Прочетена 1206 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

AGRA 300x250px 

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на фермера"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта