Китай предлага селскостопанска техника на Европа

През последните години Китай се движи към нова цел - завладяването на европейския пазар на селскостопанска техника. За да се преодолее недоверието към китайската техника, беше избрана друга стратегия. През 2011 г. Lovol Heavy Industry Ltd - лидер в Китай по селскостопанска техника започна покупка на мощности на италианските производители, които вече са известни на потребителите.

В резултат на това беше придобита компанията Arbos, по-рано произвеждаща трактори и комбайни, а след това Матер Mass, произвеждаща сеялки и Bubba и Goldoni, произвеждащи трактори и мини-трактори. Също така Китай създаде център за научно развитие и внедряване на технически иновации Foton Lovol в Италия.

Постепенно концерна започна да популяризира продуктите си. На изложенията на селскостопанските машини в Европа през 2011 г. изобщо нямаше китайски машини. Но през 2013 г. вече на Agritechnica 2013 в Хановер, Китай представи впечатляваща изложба на трактори. През 2015 г. китайският трактор Lovol 5130 е сред претендентите за титлата "Трактор на годината-2016". На изложението през 2017 г. Foton Lovol демонстрира цяла гама от селскостопански машини под марката Arbos.

Стратегията си Lovol изпълнява под мотото "Високо качество, ниски разходи, глобализация". Съживявайки италианското производство и с продукти с качество на европейско ниво, концерна започна да завладява пазара.

Петър Кръстев

Прочетена 1400 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта