300x250 static

Индийски гигант строи завод за трактори в Сърбия Избрана

Индийската компания TAFE придоби сръбският бранд Serbian IMTи възнамерява да построи нов завод в страната. Заводът  IMT (Industrija Masina i Traktora) в миналото е произвеждал трактори с мощност от 35 до 200 к.с., като годишният обем на производството му е достигал 40 000 машини. След 2000 г. производството на трактори постепенно намалява и през 2015 г. заводът обявява банкрут.
Индийската компания TAFE (Tractors and Farm Equipment Ltd), третият по големина производител на трактори в света, е заплатил за Serbian IMT 600 000 евро, като индийската компания е била единственият претендент за закупуването на сръбската марка.
Като резултат TAFE получи правата за използването на бранда  IMT, върху всички разработки на завода и неговата недвижимост. Но индийският производител не възнамерява да използва остарялото оборудване на завода, а ще строи нови производствени мощности и ще ги оборудва по последна дума на техниката. Двигателите на машините също няма да се произвеждат в Сърбия.
Плановете на индийския производител са не по-малко от 5000 трактора през първите пет години, първоначално за сръбския пазар, а след това разширяване на продажбите в Полша, Унгария, Румъния, България и други страни от Източна Европа.
Първите машини ще излязат на пазара още след 1 година.
Ежегодното производство на трактори TAFE превишава 150 000 машини, които се продават под различни брандове.
Прочетена 633 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на фермера"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта