Животновъдство

Хранене на пуйките

Четвъртък, 28 Февруари 2013 21:15
Основна предпоставка за рентабилност на семейните птицевъдни ферми, които се отглеждат пуйки, е храненето на птиците да бъде на база използване на пълноценни комбинирани фуражи. С това се гарантират оптималното развитие и производствената характеристика на всяка порода или хибрид. В таблица 1 и 2 може да видите какви са препоръките на специалистите от Калифорниийския университет за потребността от хранителни вещества в дневната дажба, както и на какви изисквания трябва да отговарят фуражите. След като са захранят и запоят, през първите няколко дни пуйчетата се хранят в капаците  на кутиите, с които са доставени, или в плитки тави. Освен в тях…

Повече светлина в кравефермата

Сряда, 27 Февруари 2013 12:15
Можем да увеличим продуктивността и едновременно с това да подобрим условията на труд Даже в съвременните кравеферми ниските температури и недостатъчното осветление през есенните, зимните и пролетните месеци е факт. Ако естественото осветление е недостатъчно, заслужава си да се замислим за увеличаването на светлата част от денонощието за сметка на изкуствено осветление. Това оказва положително въздействие върху млечната продуктивност и здравето на животните. Освен това се увеличава нивото на техниката за безопасност и качеството на изпълнение на работата. Д-р Норберт Консвол от Университета в Росток обяснява за ползите от доброто осветление в кравефермата и на какво трябва да се обърне…

2,8% спад в производството на овче месо отчетоха в ЕС

Вторник, 26 Февруари 2013 18:45
През 2012 година в Европейския съюз са произведени 710 000 тона овче месо, което е спад с  20 000 тона или 2,8% спрямо предходната година, информира специализираният портал agrarheute.com. Само в Испания от 2007 година насам производството на овче месо е спаднало с 40%. Според оценките на ЕК значителна част от производството на овче месо не е обхванато от статистиката. Става дума за близо 178 000 тона месо. С тях общото производство в Общността би достигнало до 888 000 тона. За сравнение през 2007 година то е възлизало на 1,02 млн. тона. Това означава, че нивото на производството  в ЕС…

Прогнози за развитието на сектор мляко на ЕС до 2020

Събота, 23 Февруари 2013 19:36
Според данните от Евростат и направените прогнозни проучвания, обхващащи производители и пазари, от Rabobank, цените на земеделските продукти в Евросъюза до 2020 г. ще се запазят на нивата, на които са. Причините за втвърдяването са много: отчита се ръст в търсенето на храни в развиващите се страни; на второ място - в енергийния сектор на високоразвитите държави все по-голям е делът на биогоривата; и на трето, но не по-важност - очаква се дългосрочно намаляване на очакваните добиви от земеделски култури поради климатичните промени. Прогнозите за борсовите пазари са да останат балансирани, без трусове за периода до 2020 г. Доходността в…

logo naz

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на фермера"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта