Животновъдство

2,8% спад в производството на овче месо отчетоха в ЕС

Вторник, 26 Февруари 2013 18:45
През 2012 година в Европейския съюз са произведени 710 000 тона овче месо, което е спад с  20 000 тона или 2,8% спрямо предходната година, информира специализираният портал agrarheute.com. Само в Испания от 2007 година насам производството на овче месо е спаднало с 40%. Според оценките на ЕК значителна част от производството на овче месо не е обхванато от статистиката. Става дума за близо 178 000 тона месо. С тях общото производство в Общността би достигнало до 888 000 тона. За сравнение през 2007 година то е възлизало на 1,02 млн. тона. Това означава, че нивото на производството  в ЕС…

Прогнози за развитието на сектор мляко на ЕС до 2020

Събота, 23 Февруари 2013 19:36
Според данните от Евростат и направените прогнозни проучвания, обхващащи производители и пазари, от Rabobank, цените на земеделските продукти в Евросъюза до 2020 г. ще се запазят на нивата, на които са. Причините за втвърдяването са много: отчита се ръст в търсенето на храни в развиващите се страни; на второ място - в енергийния сектор на високоразвитите държави все по-голям е делът на биогоривата; и на трето, но не по-важност - очаква се дългосрочно намаляване на очакваните добиви от земеделски култури поради климатичните промени. Прогнозите за борсовите пазари са да останат балансирани, без трусове за периода до 2020 г. Доходността в…

Приемат ли кравите ви правилните минерали?

Сряда, 20 Февруари 2013 14:56
Скорошно проучване показа, че повечето производители на млечни продукти не успяват да задоволят нуждите на кравите си от тези вещества Що се отнася до минералите, недостатъчното снабдяване с тях може да бъде от първостепенна важност, но прехранването може да бъде дори по-вредно – не само за здравето на кравата, но също и за вашия джоб.Финансираното от ДейриКо проучване в 50 ферми установи, че на повечето животни е даван един минерал в излишък за сметка на останалите минерали, от които им било давано недостатъчно количество.Медта била от основните минерали, които кравите получавали в излишък, като в 31 ферми количеството било над…

Ферма за козе сирене в Прованса

Понеделник, 18 Февруари 2013 11:50
Как едно органично производство става печеливш бизнес Ако имате път към омайният френски Прованс, може да посетите фермата на баща и син Карел.  Тя се намира дълбоко в горите на департамент Вар. Разположена е високо на склоновете, с невероятен изглед към долината и лозята, които я покриват, в близост до селцето Laroquebrussane. Местните хора по традиция купуват сиренето си от фермата. А то е известно със специфичния си вкус на провансалски билки, с които се хранят животните.Малката фабрика, където се произвежда сиренето е разположена близо до селото. Всеки желаещ може да си закупи от нея козе сирене по 25 евро…

logo naz

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на фермера"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта