300x250

Животновъдство

Учени превръщат газовете на говедата в гориво

Понеделник, 21 Октомври 2013 12:51
Аржентински учени откриха начин да превърнат създадените от храносмилателната система на говедата газове в гориво. Това може да допринесе за намаляване на парниковите газове, които причиняват глобалното затопляне. Като използва система от вентили и помпи, експерименталната технология прокарва газовете от стомасите на говедата през тръби и ги отвежда в резервоари. След това газовете се обработват, за да може метанът да се отделе от останалите газове, сред които въглеродният диоксид, предаде Ройтерс. Системата е разработена от Аржентинския национален институт за селскостопански технологии.Метанът е главната съставка на природния газ и е изпозван като гориво за автомобили и електростанции.  "След като бъдат компресирани, тези…

Наредба № 6 от 8 октомври 2013 г. за изискванията към средствата за официална идентификация на животните и използването им

Четвъртък, 17 Октомври 2013 11:04
Наредба № 6 от 8 октомври 2013 г. за изискванията към средствата за официална идентификация на животните и използването им, условията, реда и контрола по събиране, въвеждане, поддържане и използване на информацията в Интегрираната информационна система на Българската агенция по безопасност на храните       МИНИСТЕРСТВО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ХРАНИТЕ НАРЕДБА № 6 от 8 октомври 2013 г. за изискванията към средствата за официална идентификация на животните и използването им, условията, реда и контрола по събиране, въвеждане, поддържане и използване на информацията в Интегрираната информационна система на Българската агенция по безопасност на храните Раздел I Общи положения Чл. 1.…

Родопската брънза - перлата на бабините рецепти

Сряда, 16 Октомври 2013 12:32
  Овцефермата на семейство Кехайови се намира в Западните Родопи, близо до гр. Девин. Близо до билото на билото на планината, откъдето се открива невероятна гледка, се намира овцефермата на Мариана и Рашко Кехайови. Преди години закупили малка постройка и след надграждане и разширяване, превърнали дома си в приказно място, която днес приютява любителите на селския туризъм. До него построили и стопански сгради, където отглеждат множество овце и кози. В началото се грижили за 4-5 животни. Днес имат 250 овце, 100 кози, 60 крави, 18 говеда, коне. На всеки гост предлагат да дегустира от невероятните екологично чисти продукти, които произвеждат…

Зайцевъдство - малък и среден бизнес

Неделя, 13 Октомври 2013 10:40
Ако планирате да разширите домашната си ферма, то този материал е за вас   Eurabbitech   Отглеждането на зайци не е трудно, когато има технология и съответното оборудване. Най-важното е да се осигури високо ниво на санитерната безопасност, която много зависи от влиянието на човешкия фактор. Поради това, когато избирате вариант за ферма на първо място трябва да знаете как ще бъде осигурена санитарната безопасност на зайците. В Европа през последните години практически напълно се отказаха от старата, традиционна технология "пълно-празно" по клетки в редове в полза на "пълно-заето" по отделни повещения. Това позволи в пъти да се повиши санитарната…

logo naz

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на фермера"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта