Ще правят млякото на 3D принтер

Американската компания Perfect Day се готви да започне производството на мляко без участието на животни. Проектът планира да стартира през 2017 г., съобщава Dairy Reporter.
За производството на новото мляко изобретателите му и основателте на Perfect Day Раян Пандейя и Перумал Ганди ще използват генномодифицирани дрожди, които ще бъдат програмирани да произвеждат белтък без животни. Към дрождите ще добавят специални ДНК-влакна, които може да бъдат отпечатани на 3D-принтер. По такъв начин дрождите ще бъдат програмирани за производство на говежди белтък. След това продуктът ще бъде подложен на ферментация в специален танкер и там в млякото ще бъда добавяни полезни микроелементи.
При производството на млякото също така ще се добавя монозахаридът галактоза вместо лактоза, което прави напитката подходяща дори за хора с непоносимост към лактоза.
Според двамата бизнесмени сега компанията Perfect Day вече обсъжда възможна съвместна дейност с големи участници на световния млечен пазар, за да може продуктът им, който има всички полезни съставки, но нито един от недостатъците на кравето мляко, да стигне до магазините възможно най-скоро.

Прочетена 1340 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

AGRA 300x250px 

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на фермера"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта