Антракс в североизточна Румъния

През юни тази година в Румъния са били потвърдени лабораторно 2 случая на заразяване на хора с антракс (синя пъпка), обявиха от румънската Федерална служба за защита на правата на потребителите и благосъстоянието на хората, като се позоваха на данни на министерството на здравеопазването на страната, съобщи електронното издание AgroXXI.

Установено е, че заразяването с антракс е следствие от контакт с крава в село Флондора, окръг Ботошани, който се намира в североизточната част на страната. Ресорните ведомства в Румъния извършват епидемиологични изследвания.

Fermera.bg напомня, че през ноември 2011 г. са потвърдени два случая на антракс при хора в малко селце в югоизточна Румъния (Северна Добруджа-този регион граничи със Североизточна България, където през последните 30 г има най-много случаи в сравнение с останалите части на страната).  Един от случаите е фатален, причинен от кожен антракс, усложнен с менингоенцефалит, а другият е само с кожен антракс. И двамата са участвали в клането на болна крава, отстраняване на вътрешните органи, разфасоването и консумацията на месо от нея.

Прочетена 677 пъти
Оценете
(2 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на фермера"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта