Очаква се УС на ДФЗ да утвърди датата, на която ще се отвори подпомагането по de minimis Избрана

Здравейте приятели, ще помоля да зададете няколко въпроса, които отправих към някои сайтове, но ми отвърнаха с мълчание. Явно не искат да тревожат администрацията. Въпросите ми са: Кога ще започне приемът по de minimis и кога ще започне приемът за хуманно отношение към животните?

Въпроса задава Благи Нецов

Според официалната информация, публикувана на сайта на държавен фонд „Земеделие“, животновъдите ще получат държавна помощ de minimis в размер на 7 578 000 лева, съгласно Регламент (ЕС) 1408/2013. Това е решение на Управителния съвет на фонда, взето на редовно заседание. След това одобрение на бюджета, необходимо е да се изготви указание на ДФЗ. По въпроса се работи и се очаква Управителният съвет на фонда да съобщи датата, на която ще се отвори подпомагането по схемата.

Минималната помощ de minimis се предоставя на регистрирани по Наредба 3 от 1999 г. стопани, които отглеждат млечни и месодайни крави, биволици, овце-майки и кози-майки. Размерът на индивидуалната помощ е определен както следва:

• за земеделски стопани, отглеждащи над 10 броя млечни крави и/или биволици - 7 лв./ животно;

• за земеделски стопани, отглеждащи над 5 броя месодайни крави - 7 лв./ животно;

• за земеделски стопани, отглеждащи над 50 броя овце-майки и/или кози-майки – 3,73 лв./животно.

На подпомагане по de minimis подлежат земеделски стопани, които са заявили едри и дребни преживни животни по схемите на директните плащания за Кампания 2017.

ДФ „Земеделие“ ще подготви указания за предоставяне на финансовата подкрепа. Индивидуалният таван за подпомагане по de minimis за един земеделски стопанин, както и за едно и също предприятие, не може да надхвърля левовата равностойност на 15 000 евро (29 337.45 лв.) за период от три бюджетни години (2015-2017 г.), припомнят от фонда.

етикети:
Прочетена 2369 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на фермера"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта