В Северен Рейн-Вестфалия разрешиха на биофермите употребата на конвенционални фуражи

В германската провинция Северен Рейн-Вестфалия разрешиха на биофермите употребата на конвенционални фуражи, информира специализираният портал topagrar. Причината за това е, че в условията на екстремални температури като сегашните, биопроизводителите са сред най-засегнатите. По принцип те са задължени да ползгат само биофуражи, но заради екстремно високите температури изпитват затруднения с доставките.

"За отделните биологични производители подобно решение би било известно облекчение. Не така стоят нещата за производителите на биофуражи, тъй като то ще доведе до увеличаване на дела на употреба на конвенционални фуражи от 30 на 50%", коментира председателят на местната браншова организация на биопроизводителите Андреас Енгелман.

Все пак федералното министерство на земеделието в Берлин очаква зелена светлина от Брюксел за прилагане на решението за използване на заместващи конвенционални фуражи. Това са фуражи, съставките за които са произведени върху площи, намиращи се в период на преход между конвенционало и биопроизводство.

Според последните оценки на експерти вследствие на климатичните промени подобни периоди с екстремно високи температури и горещини ще стъват все по чести в сравнение с атипични застудявания и силни валежи , и фермерите ще трябва да търсят решения за справяне с тях.

Прочетена 658 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

AGRA 300x250px 

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на фермера"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта