300x250 static

Италианската фирма Frigenti Group пуска на пазара нов сорт патладжани

От традиционните патладжани новият сорт се различава с миниатюрните си размери на плода, необичаиния цвят и факта, че те не се предлагат индивидуално, а като цяла китка. Но най-важното е, че тези патладжани имат ярко изразен вкус.

От новият продукт особено са заинтересовани фирми за търговия на едро, разположени в северната част на Италия и в сътрудничество с търговци на дребно. Някои от тях дори изразиха желание да станат изключителни дистрибутори на новия продукт. Нишовият продукт бързо печели популярност. Новият сорт патладжан се предлага на пазара, както и традиционните сортове, т.е. от август до ноември, но Frigenti Group вече работи върху разширяването на възможностите за продажби.

Още през следващата година се планира да се подпишат договори с производители в други части на страната, които също ще отглеждат патладжаните. Това ще увеличи периода на продажбите и ще поддържа вниманието на потребителите.

В момента тези патладжани се отглеждат в региона Агро Ноцерино – Сарнезе на площ от 25 хектара, на открито и в оранжерия в провинциите Пулия и Калабрия, и др.

Петър Кръстев

Прочетена 638 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на фермера"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта