Италия въвежда данъчни стимули за собствениците на озеленени площи и балкони

Италианското правителство разработи система от зелени“ данъчни стимули. На собственика на обработваема земя, балкон или тераса, който се е потрудил да я озеленени, може да приспадне 36% от данъка за отдаване под наем на земята, предоставяйки пред органите сметките за придобиване на билки, цветя, декоративни растения, зеленчуци и овощни култури.
Това нововъведение ще бъде въведено през 2018 г. Държавата е готова да компенсира и за създаването на мини-напоителни системи, закупуване на декоративни кутии, сандъчета и др., чрез които населените места ще бъдат чисти и красиви.
„Ако живееш в частна къща и не те мързи да се грижиш за старите дървета, ако човек има стар жив плет или ограда, опитайте се да го обновите и да го култивирате. Искате да инсталирате поливна система, направете го. Държавата е готова да предостави такава помощ на всички италиански граждани“, коментира решението на правителството президента на Федерацията на градинари и ландшафтни дизайнери Франческо Мати.
Той приветства инициативата и изрази увереност, че финансовите стимули ще бъдат добро поощрение за да се погрижим за околната среда. "Нуждаем се от добре поддържани градини, паркове, улици, които ще подобрят качеството на въздуха и биоразнообразието на Италия", казва той.
Подобна идея беше приета и в селскостопанската асоциация Coldiretti. Нейните активисти смятат, че това ще допринесе за увеличаването на градините и зелените площи и ще намали нивото на замърсяване на околната среда. Те припомнят, че възрастните зелени насаждения могат да поглъщат от въздуха от 100 до 250 грама смог.

Петър Кръстев

Прочетена 488 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на фермера"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта