Органичната продукция печели все по голяма популярност сред потребителите в ЕС

Нивото на доверие към биологичните продукти сред страните от ЕС продължава да расте. Ако експертите и дистрибутори преди всичко разглеждат биологичните продукти от гледна точка на сертифицирането, то за потребителя важен фактор е ползата на продукта и отсъствието на химични добавки, съобщават експерти на международната организация IMAS в доклад "Биологичните храни в Полша 2017".
"Нивото на доверие в биологичните продукти продължава да расте както сред потребителите, така и сред специалистите в бранша. Това е свързано преди всичко със строгия контрол, упражняван на всички етапи на производство - от качеството на почвата, в която тези продукти се отглеждат до финалния етап на обработка. Сертифицирането на ЕС е единствения и неоспорим гарант за качеството на биологичните продукти на всички етапи на производство и преработка. Контролните процедури се извършват от специални органи за сертифициране, както и от самите дистрибутори.
Един неблагоприятен фактор сега е продажбата в условията на информационния хаос, когато потребителите са заблуждавани за един или друг продукт ", казват специалистите на IMAS International.

Петър Кръстев

Прочетена 456 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на фермера"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта