Нов начин за удължаване свежестта на зеленчуци и плодове

Hazel Technologies от Чикаго е разработила опаковъчни вложки за зеленчуци и плодове, които предотвратяват развитието на гъби и плесен и забавят развалянето на плодове и зеленчуци, съобщават в TechCrunch. Вложките се правят под формата на малки възглавнички, които се поставят в контейнерите с плодове. Съдържанието на тези вложки е етиленови инхибитори и противогъбни средства.
Основната задача при създаването на вложките е била да се отговори на нуждите на земеделските производители и да се намали изхвърлянето на храни. Вложките се разграждат под действието на бактериите и не са токсични. Те ще позволят на фермерите да разширяват продажбите на плодове и зеленчуци и да навлязат на нови пазари, без да е необходимо да се прилагат химикали.
Етиленът е естествен хормон за узряване на растенията. Освобождаването му позволява продуктите да запазват добрия си вкус и външен вид не няколко дни, а до няколко седмици. Продуктовата линия бе тествана през 2016 г.
Компанията DFI, която е тествала продуктите, заяви, че 49% са увеличили броя на продуктите, които запазват свежестта до 30 дни, а икономиите са около 10 хил. долара.
Петър Кръстев

 

Прочетена 1051 пъти Последно променена в Петък, 08 Декември 2017 14:12
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

AGRA 300x250px 

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на фермера"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта