Революционно откритие на учените може да промени земеделието завинаги

Нова технология позволява да се ускори узряването на най-важните селскостопански култури и да се прибират до 6 добива годишно!
Международен екип от учени е разработил нов метод за бързорастящи растения, което значително ще повиши производителността в селското стопанство.
Разработеният метод се основава на използването на оранжерия или друга изкуствена среда с усилено осветление. Там учените създават режим на по-дълъг ден, който ускорява растежа на растенията. Използвайки този метод, авторите успяват да реколтират пшеница само за 8 седмици. Това означава, че с тази технология в някои райони на планетата може да се получат до 6 реколти годишно - това е 3 пъти повече от използвните конвенционални методи от земеделските производители.
Учените смятат, че това може да е началото на нова "зелена" революция. Освен това, този метод е много полезен за самите научни работници, тъй като те ще бъдат в състояние да проверяват бързо генетичните комбинации, за да могат да създават по-адаптирани към различни типове климат сортове пшеница.
Авторите на изследването са приложили този метод за отглеждане не само при пшеница, но и при ечемик, грах, нахут и рапица - успели са да отгледат 4 реколти по време на пилотната година.

Петър Кръстев

Прочетена 1174 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

AGRA 300x250px 

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на фермера"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта