СИЛИТ 544 СК и КАПТАН 80 ВГ от Ариста ЛайфСайънс Избрана

отличен избор за предцъфтежни и вегетационни третирания за здрави овошки и сигурна реколта през 2018

Фирма Ариста ЛайфСайънс е компания, която се стреми всяка година да предлага иновативни решения, които да съответстват и отговарят, както на потребителското търсене, нуждите и изискванията на пазара от една страна, и в същото време да задоволява изцяло икономическите очаквания, които имат към нея ползвателите. Борбата с болестите по овощните култури са предизвикателство за овощарите, които имат за цел да опазят овощните си насаждения от заболявания и получаването на сигурни високи добиви, с високо качество. За постигането на висок ефект от извънвегетацинните третирания, те трябва да се провеждат, колкото е възможно по-близо до момента на разпукване на пъпките, с висока разходна норма на работен разтвор (100-120 л/дка), в тихи и слънчеви дни, при температура на въздуха над 5 °С. Изборът на подходящ фунгицид е от определящо значение за ефикасна борба с презимувалата зараза.

Силит 544 СКе НОВА, високо концентрирана формулация,съдържаща додин, която гарантира сигурна защита срещу основните болести още от най-ранните етапи при овощните култури. Ефикасен срещу струпясване (Venturia spp.) по ябълки и круши, бяла ръжда (Blumeriella jaapii) и листен пригор (Gnomonia erythrostoma) по череши и вишни, къдравост(Tafrina deformance) по праскови и нектарини.

Силит 544 СК е контактен и локално-системен фунгицид с предпазно, лечебно и изкореняващо заразата действие срещу гъбните патогени. Проведени научни изследвания доказват положителен превантивен ефект и срещу някои видове бактерии. Продукта бързо прониква в третираните тъкани и образува защитен слой, осигуряващ предпазно действие срещу патогените от 7-10 дни. Притежава и силно изразен стопиращ и изкореняващ заразата ефект, включително и при установяване на първи симптоми на зараза – до 48 часа след паднал дъжд. Новата формулация позволява по-широк диапазон на смесване и използване с ПРЗ, листни торове и минерални масла, като е необходимо предварително да се направи тест за смесимост. Ефикасността му не се влияе от ниски и високи температури, като формулацията позволява да се прилага и върху влажни повърхности.

Каптан 80 ВГ е широкоспектърен фунгицид с висока концентрирана формулация, съдържаща каптан под формата на вододиспергируеми гранули с отлично предпазно действие срещу широк спектър от икономически важни болести в овощни (семкови и костилкови), зеленчукови и ягодоплодни култури. Ефикасен срещу картофена мана (Phytophtora infestans), сиво гниене (Botrytis cinerea), алтернария (Alternaria solani) при домати. Струпясване (Venturia spp.), ранно и късно кафяво гниене (Monillia spp.) при ябълки, круши, дюли, азиатски круши – „Наши“. Къдравост (Tafrina cerasi) при череши. Кривули (Tafrina pruni) по сливите. Къдравост (Tafrina deformans) при праскови и нектарини. Ранно и късно кафяво гниене (Monilia spp.), сачмянка (Stigmina carpophila) при праскови, нектарини, кайсии, сливи и череши. Сиво гниене (Botrytis cinerea) при ягоди (в оранжерии). Действа като задържа прорастването на спорите и не позволява развитието на мицела, както в начални, така и в напреднали стадии на проява на инфекция. Гарантиран дълготраен ефект от 8-10 дни.

Каптан 80 ВГ не нарушава опрашването, приложен в цъфтеж, не предизвиква малформации по плодовете на третираните култури. Оригиналната ВГ формулация е със 100% разтворимост, без да образува утайки и пяна при разтваряне.

Фунгициди Силит 544 СК и Каптан 80 ВГ са подходящи за включване в програмите за Интегрираната растителна защита (IРМ) от най-ранните етапи на развитие на овощните видове до края на тяхната вегетация. Двата продукта се допълват комплексно, като контролират широк кръг от заболявания. Осигурявят оптимална защита в най-критичните моменти, като се характеризират с бърз инициален ефект и продължително последействие, без да се влияят от климатичните условия.

Силит 544 СК е включен в Национална програма за контрол на вредителите по трайните насаждения през зимния период при ябълка, круша и праскова.

Каптан 80 ВГ е включен в Национална програма за контрол на вредителите по трайните насаждения през зимния период при ябълка, круша, праскова и слива.

ПРЕДЛАГАМЕ КАЧЕСТВО, ГАРАНТИРАМЕ СИГУРНОСТ И УСПЕХ!

НИЕ КУЛТИВИРАМЕ ПРОСПЕРИТЕТ!

Повече информация за Продуктите за растителна защита, биоциди, биостимулатори, растежни регулатори и адюванти, предлагани от Ариста ЛайфСайънс ще намерите на www.arystalifscience.bg

Прочетена 3593 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

AGRA 300x250px 

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на фермера"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта