Arysta LifeScience разполага с богато портфолио при рапица Избрана

Ефектът от приложените хербициди, фунгициди, инсектициди и листни торове недвусмислено показва, че те работят в полза на културата

Агр. Петър Кръстев

Спец. пратеник в Павликени

В началото на юни екип на Arysta LifeScience организира Открит ден в рапица на полето край гр. Павликени. Въпреки напрегнатото преджътвено време (на места жътвата на ечемика току-що стартираше), на събитието присъстваха значителен брой земеделски производители от Централна Северна България – от района на Стражица, Плевен, Павликени, Левски и др. Имаше представители на големи арендни стопанства, обработващи от 40 до 130 хил. декара, представители на земеделски кооперации, агрономи и специалисти. Повечето от присъстващите бяха производители на рапица и както разбрахме, вече са използвали богатата гама продукти на компанията домакин, но бяха дошли специално, за да научат и видят какви са новите предложения на екипа.

Регионалният представител на Arysta LifeScience ГЕОРГИ БОРИСОВ запозна аудиторията с приложените в опитните парцели с рапица продукти. Компанията разполага с богато портфолио в рапица, по-голяма част от което екипът се беше постарал да приложи тук, в Павликени. Целта е била земеделските производители да могат на място да видят и се запознаят с възможностите за опазване на рапицата от плевели, болести и неприятели с продуктите на Arysta LifeScience.

Хербицидът Пантера гарантира чиста от житни плевели рапица

Хербицидът Пантера на Arysta LifeScience е наложен в практиката и много добре познат балурицид за контрол на житни – както едногодишни, така и многогодишни. Регистриран е при рапица в доза 80 мл/дка. В напръскания с хербицида участък се виждаше перфектният контрол над житните плевели, докато в нетретираната контрола, освен житни плевели имаше и изобилие от самосевка пшеница.

Клиофар – хербицид с ново активно вещество

Клиофар е хербицидът на Arysta LifeScience с новото активно вещество клопиралид. Той контролира голям спектър от широколистни плевели, в т. ч. и упоритите лепка, лайка, бутрак, паламида, както и самосевки от технологичен слънчоглед. В рапицата Клиофар може да бъде използван в широк диапазон от време – след 2-ри до 10-и лист в доза 25 мл/дка. Продуктът е напълно селективен спрямо културата и може да се прилага и в Cleаrfield рапица.

Биостимулаторите Тонивит и Мултолео повишават добива и качеството на продукцията

Arysta LifeScience разполага с богата гама и от биостимулатори. Два от тях – Тонивит и Мултонео, могат да бъдат приложени и при рапица, което беше направено в Павликени.

Биостимулаторите на Arysta LifeScience са богати на фосфор, калий, фитохормони на растежа и свободни аминокиселини.

Тонивит е продукт, който не стимулира апикалното нарастване, а стимулира коренообразуването и повишава концентрацията на клетъчните сокове и удебеляване на кореновата шийка. Дава много добър старт и успешно презимуване на културата, което е изключително важно за рапицата.

Тонивит е на пазара от миналата година и там, където е бил приложен миналата година, са отчетени много добри резултати, обясни Георги Борисов.

Мултолео е специално формулиран за маслодайните култури слънчоглед и рапица. Той е с високо съдържание на бор, аминокиселини, фитохормони на растежа. Може да бъде прилаган и на по-късен етап – в бутонизация на културите, като освен добива повишава и масленото съдържание.

Инсектицидите на Arysta LifeScience са с бърз ефект и дълго последействие

Arysta LifeScience предлага и богата гама от инсектициди с различни комбинации от активни вещества. Конкретно на полето в Павликени беше приложен новият инсектицид на компанията Даскор.

Даскор е на българския пазар от миналата година. Той е продукт в комбинация от две активни вещества: циперметрин – добре познато активно вещество, и хлорпирифос-метил. Като спектър на действие Даскор се доближава до популярния Нуреле, но го надгражда с по-добрата толерантност и селективност спрямо полезните видове, репелентно действие и газова фаза. Има също и контактното стомашно действие, както при Нуреле. Продуктът може да бъде приложен при различни температурни диапазони. Двете активни съставки дават възможност той да работи ефективно и при по-високи температури. Контролира рапичен цветояд и рапичен стъблен хоботник.

ЦитринМакс – с активно вещество циперметрин. Контролира целия спектър от неприятели в рапицата. Той може да бъде приложен както есента, така и през пролетта, до фаза бутонизация на рапицата.

Заслужава внимание и инсектицидът Суми алфа/Сумицидин, който е с бърз ефект и дълго последействие.

Силвет повишава ефикасността на прилаганите пестициди

Силвет е предложението на Arysta LifeScience в сегмента адюванти от ново поколение. Той е 100% органосиликонов омокрител, който повишава ефикасността на прилаганите пестициди и листни торове. Специалистите на компанията препоръчват всяко третиране в рапица да бъде в комбинация със Силвет за по-добро прилепване на препаратите върху листата.

След посещението на полето край Павликени екипът от специалисти на Arysta LifeScience продължи срещата с професионални коментари и делови разговори с гостите си.

Прочетена 1185 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта