Какво вълнува германските фермери Избрана

Наскоро се разходихме из просторите на германския интернет (много скучно място, напълно лишено от родното ни безумие) и се натъкнахме на интересно и много разгорещено обсъждане на спецификата на работата на германските фермери. И ако в родните форуми в момента вървят дискусии за такива фундаментални въпроси като продажбата на земеделска земя на чужденци и цените на зърното, то германските фермери от душа и сърце спорят за това трябва ли да се гасят двигателите на тракторите на опашката пред зърнохранилището докато чакат ред за разтоварване.
Всичко започва от писмо, в което един фермер се оплаква от своите колеги, стоящи под прозореца му и вдигащи шум с двигателите на своите машини. В своето писмо до популярен германски блог за земеделието той пише следното: " Под прозорците на моя дом стои опашка от огромни трактори, които по 10 минути очакват реда си за претегляне и при това не гасят двигателите си!". Неговият извод е, че дизелът е много евтин и той не желае със своите данъци да плаща субсидиите за евтин земеделски дизел!!
Проблемът изглежда се е оказал действително актуален, тъй като от блога дискусията преминава във  Facebook и дори в печатните медии, които усилено развиват темата.
 
 
Прочетена 1387 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на фермера"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта