Бизнес

82 млн евро за ябълки и круши и 43 млн евро за други продукти, засегнати от руското ембарго

Петък, 29 Август 2014 13:09
На 22 август 2014 г. Европейската Комисия представи проект на делегиран регламент уреждащ мерки за подпомагане на производителите на домати, моркови, бяло зеле, пипер, карфиол, краставици,  корнишони, гъби, ябълки, круши, меки плодове, десертно грозде и киви в ЕС. Предприетите от Комисията мерки целят смекчаване на въздействието от внезапен спад в цените на определени видове плодове и зеленчуци, в разгара на прибирането на реколтата. Предвидено е прилагането на две временни извънредни мерки за подпомагане - изтегляне на продуктите от пазара и небране или бране на зелено на продуктите. Тези мерки са с доказан ефект при кризи на пазара породени от излишък…

Интерактивна система за управление на зърнени култури

Петък, 29 Август 2014 08:00
Федералното министерство на земеделието в Германия насърчава изследователски проект за разработване на уеб - базирана система за производство на зърно с интерактивно управление на обща стойност около 550 хиляди евро. "Компютърно - базираните методи за прогнозиране и подпомагане при вземането на решения стават все по-важни в земеделското производство", заяви държавният секретар Петър Блезер. С помощта на системите използването на торове и пестициди може да стене по-точно и устойчиво. Това би повишило качеството на продуктите и би помогнало за екосъобразно използване на природните ресурси в производството на зърнени култури. По този начин ще продължи да се развива и интегрираното управление на…

Очакваме ви на БАТА АГРО

Вторник, 26 Август 2014 07:26
Днес в Стара Загора се открива Международното специализирано селскостопанско изложение БАТА АГРО 2014. Събитието ще е на летището в град Стара Загора. Това е петото му издание. Негов организатор е Българската асоциация на търговците на агротехника (БАТА АГРО). Участие са заявили 200 фирми, а изложбената площ е повече от 30 хил. кв. м. Един от тях е щандът на вашите любими вестници "Гласът на фермера" и "Пчела и кошер". По време на цялото изложение ще ви очакваме там! Ще се запознаем, ще получите вестници, ще поговорите и попитате най9големите специалисти в земеделието за всичко, което ви вълнува! Ние сме на ваше…

Изследвания за постепенно намаляване на овкусителите в храните

Понеделник, 25 Август 2014 13:18
  Учени от германския университет Хоенхайм предложиха постепенно да се намали количеството на сол, захар и мазнини в храните. Както обявиха от университета, тази стъпка ще помогне за по-доброто усвояване на храната. Изследователите проф. Валтер Ветер и проф. Лутц Граеве, заедно с учени от 14 други институции в рамките на европейското сравнително проучване на Salux, проследиха съдържанието на овкусители в храните в дванадесет държави-членки. Резултатът гласи, че съдържанието на овкусителите към момента е вредно, ако се поддържа същото в дългосрочен план.   В Германия например, консумацията на сол в ЕС е с най-добър показател, според Световната здравна организация обаче, тя…

logo naz

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на фермера"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта