Бизнес

Отново по-малко месо и мляко в Чехия

Четвъртък, 13 Февруари 2014 11:49
В Чехия продължава тенденцията по намаляване производството на млечни продукти. По данни на статистическия институт в Прага от края на януари, обемът на месото през 2013 година е намалял с 2,4% спрямо предходната година и се равнява на 447 525 тона. Според данните от миналата година, минусът в процентите е бил още по-голям, а именно 5,3%. Производството на говежо месо е намаляло с 1,4% на 64 825 тона, на свинското месо с 2,3% на 234 273 тона и на пилешко с 2,9% на 148 174 тона. Повишило се е единствено производството на овче и агнешко месо. В годишния сравнителен доклад…

НССЗ е най-предпочитания и най-достъпен консултант за малките земеделски стопанства

Четвъртък, 13 Февруари 2014 11:46
Анкета сред 1800 земеделски производители показва, че 90% от тях са притеснени от невъзможността да получат информация при кандидатстването по новата програма за селските райони, без да получат съдействие от държавните консултанти. Резултати от проведено анкетно проучване за определяне на необходимостта от консултантската помощ на Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) за земеделските производители    За да може Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) най-добре да се подготви за новия програмен период по Общата селскостопанска политика на ЕС за периода 2014-2020г. и да бъде изцяло в услуга на земеделските производители като им предлага подходящите съветнически услуги е необходимо…

Започна приемът на документи за участие в програма „Кохран” за 2014 година

Сряда, 12 Февруари 2014 14:40
Департаментът по земеделие на САЩ, със съдействието и финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България", обявява приема на документи за стипендиантската програма „Кохран” 2014 за България.Темите в програмата тази година са свързани с подобряване конкурентоспособността и устойчивостта на българското земеделие в следните сектори:• Плодове: Модерни методи и технологии за производство и съхранение, добри управленски практики за ефективно и устойчиво производство, маркетинг и търговия.• Зеленчуци: Модерни методи и технологии за производство и съхранение, добри управленски практики за ефективно и устойчиво производство, маркетинг и търговия.• Дървесни ядки: Модерни методи и технологии за производство, съхранение и преработка, добри управленски практики за ефективно и…

Как ще се отрази глобалното затопляне на световния пазар на зърното

Сряда, 12 Февруари 2014 14:15
. Промените в климата и причините за това са доста актуална тема . Достоверно е установено, че средната температура на въздуха в близост до повърхността на земята действително се повишава навсякъде по света Списание New Agriculturist Вследствие на това, в атмосферата се променят глобалните процеси на пренасянето на топлината и влагата на всички континенти, съпроводени от силно зачестяване на природните катаклизми – засухи и наводнения, тайфуни и смерчове, градушки, свлачища и т.н. Съществува, обаче, мнение, че това затопляне ще бъде сменено от застудяване, но това ще разберем със сигурност едва след 30-тина години. Твърде научните дискусии навлязоха в обикновения живот…

logo naz

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на фермера"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта