Първи фестивал на еко и биопроизводителите в Садово

Първият фестивал на еко и биопроизводителите ще събере в град Садово, Пловдивско, почитатели на чистите екологични храни и напитки, последователи на биодинамичното земеделие и любители на сувенири от естествени материали. Фестът ще се проведе на 26, 27 и 28 май 2017 г. и ще съвпадне с традиционния Празник на фъстъка, който от години се провежда в община Садово, както и с Първия национален фолклорен фестивал „Георги Пендов”, посветен на известния кларнетист, родом от Садово. Фермери, занаятчии и производители от цялата страна ще представят своите натурални продукти, а лектори, специализирали в натуралното земеделие и пермакултурата, ще научат желаещите как да се грижат по природосъобразен и хармоничен начин за стопанството си.

„Садово е домакин на Фестивала, тъй като общината ни е важен селскостопански център, известен с богатите си реколти от плодове и зеленчуци. Тук се произвеждат едни от най-качествените и вкусни фъстъцивстраната. В Садово сенамирапървотопрофесионалноземеделскоучилищевБългария, вкоетоеучилАлександърСтамболийски. Открито е през 1883 год. и работи и до днескатоселскостопанскагимназия. Тук е създадена и първатаземеделскаопитнастанциявстраната, която в годините се развива като Институтпорастителни и генетичниресурси "КонстантинМалков". Днес той е единотводещитенаучницентровевобласттанаселскотостопанство. В института се намира и най-голяматагенетична банказа растителни култури на Балканите“, коментира кметът на Садово Димитър Здравков. 
 „ПровежданетонаФестивалае естественотгласнавсепо-силнонарастващияобщественинтерескъмздравословнотохранене, ориентиранекъмприродосъобразенживот, чистиисвежиплодове, зеленчуциихраниигрижатазанашитедецаисемейства. Товасаипричинитедапредставимнесаморазнообразнихранителнипродукти, нодасенасочимикъмширокапалитраотпроизводителивразличниобласти, чиятопродукцияможедаечастот по-здравословното ни и хармонично ежедневие“, коментира организаторът на фестивала Нели Дакова.

Прочетена 1604 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

AGRA 300x250px 

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на фермера"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта