300x250 static

Предварителният ранкинг по подмярка 4.2 ще може да се обжалва веднага

Бенефициентите по подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ ще могат да обжалват предварителното ранкиране на проектите, веднага след обявяването им и стига да има наличен бюджет. Това е едно от приетите предложения, след пускането на проектонаредбата за обществено обсъждане. 
Предложението на обжалването идва от Българската асоциация на консултантите по европейски програми (БАКЕП). Мотивът за това е тромавата администрация. Според експертите в момента, при несъгласие от страна на бенефициента за правилността на предварително оценяване на неговия проект, той не може да обжалва въпросната стъпка от процеса на обработка на заявлението за подпомагане и до момента на получаване на официален отказ на проекта може да минат и две години от входирането на проекта. Едва след това бенефициента има право да обжалва въпросното административно решение. Междувременно, проекта няма да бъде въобще разпределен за обработка, въпреки че бенефициента може да е прав. БАКЕП смята, че така разписаната ситуация е предпоставка за прилагане на изключително лоши практики от страна на администрацията, отговорна за обработка на проектите.
Прието е още и предложението им адмистративният акт за резултата от предварителната оценка да включва списък с информация за присъдените точки по всеки критерий на всяко проектно предложение и основанието за непризнаване на заявени от кандидата точки.
В новия прием по подмярката ще бъдат включени и предприятия, които са регистрирани в годината на кандидатстване. Всички тези, а и още много други предложения, са приети и ще влязат в окончателния вид на наредбата. 
По индикативни данни на аграрното ведомство, вторият прием по подмярката е заложен за месец ноември 2017 г., с предвиден бюджет от 100 млн. евро.
Прочетена 1377 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на фермера"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта