Открит е логистичен център за е-търговия с агростоки с Китай

Географското положение е конкурентно предимство на България не само във физическия, но и в дигиталния свят, а  доказателство за това е, че Пловдив вече е Логистичен център за електронна търговия със селскостопански и други продукти с Китай. Това заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски по време на церемонията за откриване на центъра.

България предоставя възможности за привличане на транспортните потоци между Западна и Централна Европа и Азиатските държави, каза още заместник-министърът. Той подчерта, че потенциалът на страната ни е свързан основно с развитието на транзитен  трафик. По думите на Димитър Геновски, България е страна с утвърдена политическа стабилност, което представлява сериозен фактор за развитието на транспортните връзки в региона на Югоизточна Европа и е предпоставка за активизиране на търговските взаимоотношения както с останалите страни от ЕС, така и с източноазиатските държави. Товарните превози през територията на страната се осъществяват в условия на гарантирани безопасност, сигурност и надеждност на транспортните операции.

В приветствието си, заместник-министър Геновски заяви, че Китай е важен партньор на България в Азия. Днес разширяваме хоризонтите на нашето сътрудничество в още две области, които са значими за икономиките на двете държави – селското стопанство и електронната търговия, каза в заключение заместник-министърът.

Прочетена 1082 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

AGRA 300x250px 

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на фермера"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта