300x250 static

От 1-и март се подават заявления за директни плащания Избрана

Приемът на заявления за директни плащания за кампания 2018 започва на 1-и март, става ясно от проект на заповед на министъра на земеделието Румен Порожанов.

В документа се посочва, че през кампания 2018 да не се приемат заявления за нови ангажимент по мярка 11 „Биологично земеделие“. Няма да се допуска и разширяване на вече поети ангажименти по биологичната мярка.

Нови бенефициенти или разширяване на поети ангажименти на настоящи няма да са допустими и по мярка 10 „Агроекология и климат“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г. Изключение ще правят само дейности по направление „Опазване на застрашени от изчезване местни породи, важни за селското стопанство“.

От проекта на доклада на зам.-министър Лозана Василева става ясно, че причината за неприемането на нови ангажименти е бюджетен недостиг по биологичната мярка и извишък, но недостатъчен за удовлетворяване на интереса по мярка 10 „Агроекология и климат“.

Заявления по агроекологичната мярка ще се приемат под условие, че има средства за многогодишните ангажименти за новите заявления. Първо обаче трябва да бъдат отчетени необходимите финанси за поетите ангажименти от фонд „Земеделие“ до ограниченията за прилагане на мярка 10 „Агроекология и климат“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г.

Прочетена 5261 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на фермера"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта