Важни дати при формиране на правните основания за 2018-2019 г. Избрана

. Подаване на регистрацията на правните основания за ползване (договорите) – до 31 юли.

. На същата дата се подават заявленията за участие или за неучастие в споразумение, както и декларациите от собствениците с информация за това какво искат да стане с имотите им. В заявленията се описват имотите, които ще участват или тези, които няма да участват в споразумението. Това е много важно, заради поправките в срока до 15 август.

. Предоставянето на предварителните регистри, карти на масивите за ползване и определения размер на средното рентно плащане за землището се извършва в периода 1-5 август 2018 г. Обикновено на тази дата общинските служби не са готови с предварителните регистри, защото на 31 юли служителите там изписват кашони с нови договори. Има електронни заявления, възползвайте се от тези формати, за да се улесни работата.

. До 15 август могат да се отстраняват грешки в предварителните регистри. Законът има предвид технически грешки, но за съжаление на почти всички места в страната ползвателите настояват да им се регистрират нови договори, а те на практика променят цялата картина, предоставена с предварителните регистри. И след като се изготви предварителния регистър не бива да се включват нови договори. Всяко едно забавяне и промяна, добавянето на нова информация отдалечава времево изготвянето на самото споразумение.

. До 15 август могат да се изчистват дублираните правни основания за един имот.

. Срокът за доброволните споразумения е по закон 25 август. За да влезе в сила то трябва да се подпише от всички участници в него. Когато споразумението е постигнато за 2/3 от площта, то се счита, че е доброволно, а за останалата 1/3 се прави служебно разпределение. Ако само 1 участник не подпише споразумението, то тогава се отива на служебно разпределение за цялата площ.

Прочетена 3231 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта