Как лесно може да следите напредъкът на жътвата?

Със старта на жътвата, земеделските стопани трябва да вземат редица важни решения относно своите машини, планирането на обработките, подсигуряването на точно отчитане на добива и други. Много фермери споделят, че за правилното протичане на жътвата от основно значение се оказва контролът върху машините, които работят на полето – тяхното местоположение, извършените обработки, ожънатата площ. Само чрез прецизно проследяване на работата, могат да се направят правилно планиране и разпределение на следващите задачи към машините и механизаторите, да се предвидят необходимите действия по отношение на комбайните и техническото им състояние и т.н. За тази цел обаче земеделските стопани трябва или да бъдат на няколко места едновременно, или да се доверят на новите технологии, сред които са GPS навигациите и устройствата за проследяване на машини и гориво.

Capture

Проследяване на машини и обработки

FarmTrack е една от най-бързо развиващите се услуги за следене на машини и гориво у нас, а с помощта на преносимото устройство нейното инсталиране става за секунди, като тя може да предоставя данни за моментното състояние на машината и следните параметри:

  • Точна GPS позиция на машината

  • Скорост на движение

  • Влизане и напускане на ГеоЗони

  • DJI 0011 1

Услугата е идеално решение за проследяване на напредъка при жътва, тъй като дава информация за:

  • Ожънатата площ от всяка машина

  • Обработената площ в рамките на деня

  • Времето на работа на всяка машина

С помощта на мобилното устройство може да се проследява и извършената жътва от чужд комбайн, ползван на услуга или от собствена машина, дадена на услуга.

Лесен монтаж и преместване между машините

За много земеделски стопани, които обмислят да инвестират в нови технологии за своето стопанство, от решаващо значение е дали биха могли да използват оборудването за повече от една машини или задачи. Мобилното устройство FarmTrack може да бъде премествано от машина на машина, което осигурява допълнителна гъвкавост на фермерите при работата им на полето и позволява оптимално използване на автопарка.

Устройството се отличава и с много лесен монтаж. Всичко от което земеделецът се нуждае за целта, са 5 минути и наличие на изход за запалка в машината.

По-добра отчетност за по-добро управление на работата

Събираните от преносимото устройство данни могат да бъдат визуализирани в мобилното приложение FarmTrack по всяко време. Фермерът лесно може да определи ГеоЗона с блок, който трябва да се ожъне и да разпредели работата между механизаторите.

Чрез FarmTrack в реално време мога да се проследяват и камионите и ремаркетата, които прибират зърното към базата или го превозват до кантара. Фермерите, които вече разполагат с FarmTrack, разказват, че това е една от най-често използваните функции по време на жътва. Те получават информация за позицията на камиона и оставащи километри до полето или кантара. Така лесно преценяват дали камионът ще се забави и вземат мерки, за да може работата да продължи без да се губи ценно време.

В края на деня земеделският стопанин може да генерира отчети за извършената работа по машини, механизатори и т.н. и да планира по-добре оставащите задачи. Много фермери разчитат на FarmTrack и при изчисляването на отработените часове на механизаторите, както и за проследяване на състоянието на автопарка .

Функционалностите на FarmTrack не се ограничават само до жътвата, а са приложими във всеки сезон и за всеки фермер, който иска да управлява по-добре своя автопарк и да подобри отчетността в стопанството.

етикети:
Прочетена 710 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта