Моята вила

Изграждане на жива арка

Петък, 25 Април 2014 12:09
Арка над входа в градината изглежда просто приказно. Пробвайте да направите такова чудо от най-традиционни култури – например от липа, черница или туя. Еобходимо е само желание и малко търпение.

Превръщане на лакомец в плодна клонка

Петък, 25 Април 2014 11:58
  В продължение на три години, безплодният лакомец може да се превърне в плододаваща клонка. Това става с подходящи резитби и тогава, когато в короната има празно пространство за запълване. Първата година лакомецът расте свободно. При основната резитба той се съкращава с 1/3. Втората година лакомецът се разклонява. Със следващата резитба част от разклоненията се премахват, като се оставят тези, които са по-близо до носещия клон. На третата година плодното звено е вече формирано и има плодни пъпки.  

Салата Айсберг

Петък, 25 Април 2014 11:27
  Боряна Евтимова от гр. СофияСемейството ми се „пристрасти“ към салатата Айсберг, много ни харесва и я консумираме редовно. Започнахме да се замисляме дали не е вредна, защото вътрешните листата са бели, не съдържат хлорофил. Моля да ми кажете какви са полезните и качества и може ли да се отглежда в България.Отговор: Салатата Айсберг съдържа малко калории и много витамини, което я прави ценна диетична, нискокалорична и здравословна храна. Количеството на витамините Е и К в този зеленчук са повече, отколкото при всеки друг вид. „Ледената кралица“ съдържа още калций, витамини В и РР. Редовната консумация на Айсберг намалява риска…

Закалете разсада, за да не пострада

Петък, 25 Април 2014 11:21
Тази година повече от всеки друг път трябва да се погрижим за закаляване на разсадите. Зимата беше мека, но затова пък пролетта е доста „зимна“ и ще забави засаждането на постоянно място на традиционната за всяка градина култура – доматите, поне с 10 до 15 – 20 дни. Засаждането навън като правило става, когато времето още не е достатъчно топло, при което незакаленият разсад ще страда и дори може да загине. Процесът на закаляване трябва да започне 2 – 3 седмици преди засаждането. Като начало разсадите се изнасят и се оставят навън, като се започне от час-два и се стигне…

logo naz

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на фермера"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта