Зеленчукопроизводство

Кога е оптималният срок за сеитба на семената от домати

Сряда, 11 Декември 2013 13:56
Кога е оптималният срок за сеитба на семената от домати в домашни условия за средно ранно полско производство? Валентин Радев от гр. Симитли, Благоевградска област Отговор: Оптималният срок за сеитба на семената от дамати за средно ранно полско производство при домашни условия е от края на януари до края на първата десетдневка на февруари. Ако ще използвате собствени семена трябва задължително предварително да ги обеззаразите. За сеитба използвайте обеззаразена почва или най-добре стерилна торфо-почвена смеска, обогатена с торове, която се продава на специализираните щандове в супермаркетите.

Проверете семената за кълняемост

Сряда, 11 Декември 2013 13:53
Наближава времето, когато започва сеитбата на разсадите от зеленчукови култури за ранно полско производство.Ако семената, които ще сеете са закупени от търговската мрежа в готови разфасовки, за да сте сигурни че са жизнени задължително преди покупката проверете срока на валидност и процента на кълняемост, които трябва да са отразени на опаковката. Но тези, които сами са събрали семена от директни сортове зеленчуци и не са сигурни за тяхната кълняемост, трябва предварително да направят тест.Това не е никак трудно и може да се осъществи в домашни условия, като единствено е важно температурата на въздуха да е от 18-22°С и семената да…

Нетрадиционни сортове чесън

Сряда, 20 Ноември 2013 13:04
Нов сорт в САЩ ще задоволи изискванията на потребителите Растящото търсене на нови, нетрадиционни сортове чесън в САЩ, вече може напълно да се осъществи. Тава е възможно в резултат от изследване, при което са определени устойчивите и променящи се характеристики на сортовете. Резултатите от съвместното изследване на Регионалния отдел на USDA, специализираната организация Garlic Seed Foundation и Националния център за съхранение на генетични ресурси определили, че количеството на скилидките и цвета им принадлежат към устойчивите характеристики на сортовете, а големината на главата и цвета на обвивката могат да варират в зависимост от условията и района на отлеждане. Важността на това…

За зимата

Петък, 08 Ноември 2013 16:09
Правилно съхранение на праз Стъблата праз, които ще се съхраняват, трябва да са здрави, свежи, почистени от загнили, сухи или повредени листа. Листата (горната част) се подрязват на 25 см над лъжливото стъбло (бялата долна част), а корените – на 2 см. Празът може да се съхранява както на открито, така и в складови помещения. При съхранение на открито се правят лехи с широчина 1,5 м, с дълбочина на браздата около 30 см и дължина – според количествата. Във всяка бразда се нареждат по 2 реда праз, полегнали по откоса на браздата и покрити с почва от съседната бразда на…

logo naz

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на фермера"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта