300x250z

Овощната градина

Във Франция е разработено шампанско за космонавти

Петък, 21 Септември 2018 14:19
Френски предприемачи, водени от потомък на генерал Шарл де Гол - Октав де Гол са представили революционен проект - бутилка шампанско, от която в условията на безтегловност няма да се излее нито една капка от напитката. Тази необичайна бутилка е създадена специално за онези, които отиват в необятните пространства на космоса. Магическата бутилка се състои от две части. В горната се налива шампанско, а в долната има специален клапан (той работи по силата на въглеродня диоксид), чрез който се подават малки порции от превърнатото в пяна вино. Важно е, че за тази цел са разработени специални бутилки за вино. Пяната,…

Може ли да използваме опадалите плодове като тор?

Петък, 21 Септември 2018 14:06
Опадалите плодове може да бъдат добър тор, ако е подготвен правилно. Малко количество опаднали ябълки без болести и вредители могат да бъдат заровени под дървото по периметъра на короната. Ако в градината отглеждате цариградско грозде или малини, то опадалите плодове са идеален тор за тях. Между храстите на малини, касис и цариградско грозде се изкопават плитки дупки и там се изсипват опадалите ябълки, но без признаци на болести. Посипват се с трева и непременно се покриват с почва. Ако има повече опадали плодове, а тази година в градините се наблюдават много, тях вече може да поставите в купчината компост, за…

Листа от ягоди за чай

Петък, 21 Септември 2018 12:31
Любителите на билков чай ​​със сигурност ще оценят горещата напитка, направена от листа на ягоди. Тази суровина се приготвя до есента. Листата от ягоди се събират през цялата година, а специално за "чай" суровината се събира в началото на есента, когато са остарели. Тогава вкусът им е много по-приятен, отколкото от пролетните и летните листа, много по-вкусен и ароматен. На събраните здрави листа дръжките се отстраняват и се оставят да завяхнат за 3-5 часа. През това време те частично губят тургур, стават меки. След това се поставят върху хартия за печене и се сушат на слънце или в сушилня за…

Сушене на смокини

Четвъртък, 13 Септември 2018 16:39
Подходящи за сушене са плодовете от сортовете смокини "Кадота", "Петричка-4", "Сандански-10". Сушенето става по 3 начина: на слънце, комбинирано и изкуствено. . Сушенето на слънце е подходящо в местата, където по време на узряването на плодовете слънцето е силно и въздухът е с ниска влажност. При слънчевото сушене продължителността зависи от греенето - то трае 4-16 дни. При много горещо и сухо време плодовете се сушат на сянка. Нощем се се прибират или покриват, за да не се образува роса потях. Нареждат се с окото нагоре, всеки ден се обръщат 1-2 пъти и леко се притискат. . Комбинирано сушене -…

logo naz

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на фермера"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта