Над 600 метра бракониерски мрежи са установени в язовир „Мандра“ и езеро Вая

Над 600 метра бракониерски мрежи са установени в язовир „Мандра“ и езеро Вая. Инспектори на РК - Бургас, с патрулна лодка ИАРА 23 извършиха проверка на язовир „Мандра“ и езеро Вая, в района на „Капчето“ и „Пясъчника“. Това съобщават от Изпълнителната агенция за рибарство и аквакултури. В язовир „Мандра“ бяха открити и извадени от водата 380 метра хрилни мрежи в работно положение с улов от 26 кг риба, от вида „сребриста каракуда“. Рибата беше върната в акваторията на язовира.
От водите на езеро Вая бяха извадени 235 метра хрилни мрежи в работно положение с уловена в тях риба – „сребриста каракуда“ – 18 кг. Рибата беше върната обратно във водата.
Инспектори на РК - Бургас извършиха две съвместни проверки със служители на ГД "Гранична полиция". С патрулни катери на ИАРА и ГД "Гранична полиция" беше проверен района на Ахтополски залив, където бяха намерени хрилни мрежи с приблизителна дължина 500 м. в работно положение за улов на „Калкан“, като същите бяха извадени от водата, а уловът – 3 бр. „Калкан“ върнат обратно в акваторията на залива. При проверката в района на плаж Силистар бяха открити и извадени от водата мрежи в работно положение с дължина 1100 м.

Прочетена 475 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на фермера"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта