300x250 static

Коктейли с годжи бери на фермерски фест утре

Уникални коктейли с годжи бери - наричани още "вълчи боровинки" или „плода на дълголетието”, ще могат да опитат посетителите на фермерския фест пред Министерството на земеделието утре.

Дегустациите са два пъти през деня: от 12 до 13 часа и от 17 до 18 часа в Демонстрационната шатра на столичния булевард "Христо Ботев".

Годжи бери са едни от най-популярните суперхрани. Затова Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ им посвещава специално издание на 11 октомври, обясняват организаторите.

Био годжи бери на ферма „Попов мост“ ще се предлагат и пресни или в мед, на сок и в други комбинации.

Малките червени плодчета са изключително богати на фибри, протеин, желязо, калий, витамин С, витамини от група В и витамин Е… Съдържат също много микроелементи и всички 21 аминокиселини. Затова си вземете спиртен извлек от годжи бери. 30 капки сутрин са прекрасна профилактика за сърцето, очите, отделителната система, обяснява производителят Димитър Владимиров.
На Фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ има богато разнообразие автентични фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, козе и биволско сирене и кисело мляко, кашкавал, масло, извара, мед, сладка, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, сезонни плодове и зеленчуци, гъби био вино, оцет, билки и подправки… Много от продуктите са биологични. Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба 26 на Министерството на земеделието, храните и горите, а много от тях в районите от Натура 2000 в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10,30 до 18,30 часа пред сградата на Министерството на земеделието, храните и горите (бул. „Христо Ботев“ 55). Организатор е Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА в рамките на проект „Седмичен фестивал „От нашата ферма- с любов за Вас“, който фондацията изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017, в партньорство с Българско дружество за защита на птиците и район „Средец” на Столична община.

Прочетена 660 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на фермера"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта