300x250 static

Изложението „Фермер Експо Раковски“ 2017 ще представи породисти наши животни

Български породисти животни ще бъдат представени на изложението „Фермер Експо Раковски“ 2017, което ще се проведе тази събота в Раковски. Мястото е „Пазар за живи животни“ в града, квартал Секирово и ще започне от 9 часа. Ще бъдат показани биволици, крави, овце, кози, коне и кучета, съобщи за "Гласът на фермера" Рангел Матански, зам.-председател на Националния съюз на говедовъдите в България и един от организаторите на събитието.  От овцете ще се представят породи като Аваси, Асаф и Ил дьо Франс. При говедата ще могат да се видят  български черно и червено шарено, а от козите ще бъде показана българска бяла млечна коза и редица други породи.

На събитието ще има и фермерско изложение, на което ще се продават храни, произведени във ферми по наредба 26.  Предвиждат се доста интересни демонстрации. една от фирмите ще докара мобилна мандра и ще се прави кашкавал на място. Ще се дегустира телешко месо, приготвено на скара, както и имперски хляб. Мед от центрофуга ще се вади пред очите на посетителите. Освен, че ще дегустират, гостите могат и да закупят качествени фермерски храни, допълни Матански. Предвидена е богата програма. 

Сред участниците на изложението ще бъдат редица подбрани български ферми, представящи селекционни животни. На събитието са поканени представители на МЗХГ, ДФЗ, както и представители на браншовите организации.

Вестник "Гласът на фермера" е медиен партньор на изложението.

 

Прочетена 935 пъти Последно променена в Четвъртък, 12 Октомври 2017 00:09
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на фермера"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта