Заловиха дръзки бракониери при среднощна акция на горски стражари и полицаи

8 акта и 9 констативни протокола са съставени при среднощна акция на горски стражари и полицаи, съобщиха от Североизточното държавно предприятие. Съвместните проверки били организирани край околовръстния път на град Добрич, в посока към с. Победа.
От началото на седмицата мобилни контролни екипи на Североизточно държавно предприятие, служители на ДГС „Добрич” и на районното полицейско управление следят за нарушители в района.

В 3:40 часа, през нощта при акцията са били хванати дръзки извършители на незаконна сеч. Те се придвижвали с 4 каруци, на които били натоварени общо 4,5 куб. м дърва за огрев. Съгласно закона екипите на горското стопанство са задържали дървесината и каруците с конете, а също и намерения у нарушителите моторен трион.

„Съвместните проверки с полицията се провеждат въз основа на сключеното през 2015 г. споразумение за сътрудничество между Министерството на вътрешните работи и Министерството на земеделието и храните.

Графикът за провеждане на акциите на местата с висока концентрация на нарушения е утвърден от директора на СИДП инж. Веселин Нинов, обясни инж. Цанко Николов, който оглавява горското стопанство в Добрич.


Той увери, че системните проверки ще продължат, като горските стражари стриктно инспектират дали транспортираната дървесина е маркирана и със задължителния по закон превозен билет.

Прочетена 895 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта