Публикуван е Законът за Селскостопанската академия

В брой 22 на Държавен вестник от 13 март2018 г. е публикуван Законът за изменение и допълнение на Закона за Селскостопанската академия. В край на октомври 2017 г. проектът бе пуснат за обсъждане на страницата на земеделското министерство. Второто, оканчателно гласуване на текста  в пленарна зала, бе на 28 февруари.

С приемането на закона Селскостопанската академия става национална автономна бюджетна организация към министъра на земеделието, храните и горите за научни изследвания, за научно-приложна, иновативна и образователна дейност в областта на земеделието и храните.
Създава се Държавно предприятие „Научно-производствен център“, което е правоприемник на активите, пасивите, както и на архива на 15-те опитни станции по земеделие в рамките на ССА, както и на Система за агропазарна информация САПИ – София.
От 1 април 2018 г. Опитна станция по бубарство и земеделие – Враца, се пре­образува в Научен център по бубарство – Враца. Опитна станция по земеделие – Търговище, се преобразува в Научен център по земеделие – Търговище. Опитна станция по земеделие – Средец, се преобразува в Научен център по земеделие – Средец. Опитна станция по животновъдство и земеделие – Смолян, се преобразува в Научен център по животновъдство иземеделие – Смолян, към Селскостопанската академия.
От същото дата експерименталната база – държавно предприятие към Института по земеделие – Шумен, се преобразува в научно звено – експериментална база към Института по земеделие – Шумен. Експериментална база – държавно предприятие към Института по планинско животновъдство и земеделие – Троян, се преобразува в научно звено – експериментална база към Института по планинско животновъдство и земеделие – Троян.
етикети:
Прочетена 925 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

AGRA 300x250px 

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на фермера"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта