Движение Промена подготвя марш „Свобода за конопа“

Движение Промена организира традиционния марш Свобода за конопа, който тази година ще започне от пл. Света Неделя от 15:30 часа, съобщават организаторите.

Маршрутът му ще премине през трите министерства, отговорни за неприятното положение, в което са поставени над милион българи, познаващи ефектите на конопеното растение  -  това на здравеопазването, правосъдието и вътрешните работи. Събитието ще приключи с голям концерт в Маймунарника.

Исканията на протеста са за декриминализация на притежанието и отглеждането на количества трева за лични нужди, както и регламентирането на използването на трева за целите на медицината. Събитието се очертава като най-мащабното по темата в последните години. 

България стърже дъното в класациите за ранна употреба на незаконни вещества и е сред държавите в ЕС с най-голям дял на употребяващи опасни стимуланти като амфетамин и метамфетамин. Организаторите смятат, че това се дължи на неадекватната наркополитика, провеждана от държавата ни в последните 20 години. "Много наши сънародници се притесняват, че ако декриминализираме тревата, всичко живо ще започне да я пуши. Гледайки останалите държави от ЕС, реалността е точно обратната. България има най-тежките санкции за притежание на трева и в същото време - най-много младежи, които я употребяват. Нуждаем се от спешно сверяване на часовниците със Запада." коментира Димитър Карагегов от Liberty 420 - организатор на протеста. 

"Страната ни е една от последните е Европа, в която все още хора попадат в затворите за малки количества трева като една цигара, например. По този начин задръстваме правораздавателната система с хора с ниска обществена опасност, докато сериозните престъпници бродят на свобода." коментира адв. Калин Ангелов от Промена.

Прочетена 435 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

AGRA 300x250px 

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта