Топ шеф готви с фермерски храни от Фестивала

Топ шеф ще ви покаже Фермерския фестивал на 16 май интересни и лесни рецепти с фермерски храни от пазара, които можете да приготвите вкъщи.

Наш специален гост ще е Анри Донно, Главен шеф-инструктор на HRC Академията в София.

Шеф Донно завършва Кулинарния Институт на Намюр в Белгия, където той научава тайните на класическата френска кухня. С над 24 години професионален опит в Белгия, Франция и САЩ, шеф Донно е имал шанса да работи с едни от най-добрите шеф готвачи в света – собственикът на ресторант с три звезди Мишлен – Ги Савоа и шеф Томас Хенкелман. Шеф Донно е бил над десет години главен готвач и генерален мениджър на висококатегорийни ресторанти, където ръководи екипи от над 50 човека. Освен с тънкостите на френската кухня, той е запознат в детайли и с тенденциите в съвременната американската кулинария.

Във времето за демонстрации, което започва в 12 часа, ще можете да опитате от вкуснотиите, които шеф Донно ще подготви за вас, да научите рецептите от него и най-важното: веднага и на място да си купите продуктите, за да направите своята специална вечеря в къщи.

За това издание Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ си партнира за втори път с Кулинарната академия HRC и ресторант „Таланти“. „Таланти“ е единственият висококласен ресторант в Източна Европа, управляван изцяло от студенти. Той е част от водещия кулинарен институт в региона – Кулинарна Академия HRC. Кулинарна академия HRC е основана през 2008 и днес обучава над 100 редовни студенти от 15 националности в тънкостите на кулинарното изкуство.

Всяка сряда Фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя…

Запазена марка на Фестивала са демонстрациите и дегустациите на фермерски храни и рецепти. Фестивалът започва в 10,30 часа и продължава до 18,30 часа.

Проектът Фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА в партньорство с Район „Красно село“ и с финансовата подкрепа на Програма Европа – 2018 на Столична община.

Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите или по Закона за храните. Много от тях в районите от Натура 2000 в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от проекта „За Балкана и хората“ на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Прочетена 390 пъти Последно променена в Сряда, 16 Май 2018 16:52
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

AGRA 300x250px 

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта