На 15 август изтича срокът за подаване на заявления за плащане на изпълнени договори от НПП 2017-2019

До 15 август 2017 г. пчеларите, изпълнили договорите си от Националната програма по пчеларство (НПП) 2017-2019 г., могат да подават заявления за плащане. Приемът на документи по мерки А, Б, В, Г и Д започна от 5 юни, в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие“. До момента са приети 1311 заявления.

  Образец на заявлението за плащане и информация за особеностите по окомплектоване на документите могат да бъдат намерени на сайта на ДФ „Земеделие“.

  Припомняме, че кандидатите могат да заявят плащане за всяка една дейност от НПП, която са се ангажирали да изпълнят. За да получат финансиране те трябва да имат валидна регистрация като земеделски стопани и да са подали актуална информация за регистъра на пчелините на БАБХ.

   Фонд „Земеделие“ ще преведе финансовата помощ след приключване на задължителните административни проверки, на внесените от пчеларите документи. Ще бъдат извършени и проверки на място, за да се установи дали дейностите по договорите са изпълнени коректно. Земеделските стопани трябва да са извършили одобрените им разходи по Програмата в периода от 1 август на предходната финансова година до 31 юли на финансовата година, за която са кандидатствали.

Прочетена 635 пъти
Оценете
(0 гласа)

1 Response Found

  • Връзка на коментара
    пчелар Петък, 11 Август 2017 12:50

    Кои пчелари? Защо пишете пчелари? НПП е дискриминационна и до средства достигат едва 6%,7% от пчеларите!Също така от МЗХ НАПРАВИХА ГОЛЯМО РАЗДЕЛЕНИЕ С ТАЯ БИОЛОГИЯ. 50ЛВ СУБСИДИЯ НА ПЧЕЛНО СЕМЕЙСТВО, ОТДЕЛНО ИЗКУПНАТА ЦЕНА Е ДВОЙНО ПО- ВИСОКА. НАПРИМЕР АКАЦИЕВ МЕД ОТ БИОЛОГИЧНИ ПЧЕЛИНИ СЕ ИЗКУПУВА НА ЦЕНА 10ЛВ, СЪЩИЯ МЕД, НО ОТ ОБИКНОВЕН ПЧЕЛИН НА ЕДНА И СЪЩА ПАША СЕ ИЗКУПУВА НА 6ЛВ, макар че разлика в меда няма и като си представите ,че биологичните семейства стартират от 50лв субсидия и така се получава нелоялна конкуренция.Също така се допускат добиви от 40кг на БИОЛОГИЧНО семейство при среден добив на конвенционални семейства за БЪЛГАРИЯ 18КГ. По този начин без субсидии и ниски изкупни цени буквално се убива 70% пчеларство.

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на фермера"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта