Поливни системи и прецизни технологии сред акцентите на изложението Избрана

И през тази година селскостопанското изложение БАТА АГРО 2018 се радваше на огромен интерес от страна на земеделските производители. По традиция събитието се проведе на летище Стара Загора, като от 15 до 18 май фермерите можеха да видят последните новости при земеделските машини, софтуер, решения за напояване, пръскане и торовнасяне.

DSC09058 1

На щанда на НИК – оторизиран представител на американския лидер в технологиите за GPS навигация Trimble, посетителите можеха да видят и да тестват най-новия дисплей за навигация TrimbleGFX-750. Надеждният дисплей, със здрава конструкция и Android-базирана операционна система, постоянно привличаше интереса на фермерите. Както забелязаха посетителите на щанда, дисплеят е много удобен за пренасяне от машина към машина и е лесен за работа, независимо дали имате опит с подобно оборудване или го използвате за пръв път.

Дисплеят вече спомага за обработките в няколко български стопанства“, разказаха от НИК. В Силистренско например, тази година са разчитали на новия дисплей в комплект със система за управление TrimbleAutopilot по време на сеитбата. По този начин фермерът е успял да увеличи точността на обработката и в същото време да засее по-бързо. Спестеното време му е позволило да използва добрите метеорологични условия през април за други операции, като пръскане и торене на есенниците. „Чрез прецизни технологии, като TrimbleGFX-750, се пести не само време, но и материали, допълват от НИК. Това ги прави една много добра инвестиция, която предвид актуалните промоционални предложения за БАТА е достъпна за почти всеки един фермер.“.

 

DSC08802 1

От компанията представиха и новостите в софтуерните решения, които разработват – програмата за сателитно сканиране на полето GeoSCAN, услугата за следене на машини и гориво FarmTrack и земеделския софтуер TechnoFarm. Основният фокус на посетителите беше върху най-новото устройство TechnoFarmConnect, което позволява изпращане и приемане на данни от машините в реално време. Устройството работи с безжична връзка – без да се налага фермерите да са при машините, за да прехвърлят информация. Изпращането на данни за парцелите към устройството може да става по всяко време, като с едно натискане на бутона се приемат данни за обработки на всяка машина. TechnoFarmConnect дава възможност за експорт на граници за трасиране към Trimble навигации и навигиране по границите на парцела. Освен с всички дисплеи за навигация Trimble, устройството е съвместимо и с други модели навигационни приемници, които се поддържат от софтуера TechnoFarm.

По време на изложението, голям интерес имаше и към решенията за ефективно и рационално напояване на земеделски площи, които НИК предлага в сътрудничество със своите партньори от Valley, Casella, Cornell, Euromachine и много други. Услугите, с които земеделците можеха да се запознаят са проектиране и изграждане на инсталация за вододаване и поливане, както и препоръчителен седмичен план за напояване, изготвен от агрономи и специалисти в областта на напояването, и препоръки за хранене на поливните култури за постигане на оптимални резултати.

По време на изграждането на поливните проекти от компанията предлагат проектиране на помпени станции, тръбната мрежа, дренажна система (ако има нужда от такава), поливни инсталации, строителни дейности и инсталация на необходимото по проект оборудване.

На БАТА АГРО 2018 фермерите можеха да разгледат пивотна поливна система на американския лидер в бранша – Valley. Съоръжението има възможност за отдалечен достъп и управление от разстояние и от всяко устройство с помощта на най-новия контролен панел ICON. На щанда присъстваше и тръбно-ролкова система за дъждуване Casella. Италианският производител е известен с надеждността и качеството на своите продукти, както и с едни от най-кратките срокове за производство и доставка.

По традиция посетителите можеха да видят самоходна, прикачна и навесна пръскачки Berthoud. А сред новите продукти под шатрите на НИК бяха системите Startec, чрез които може да се извършва торовнасяне по време на окопаване или сеитба.

През всички дни на изложението интересът към технологиите за прецизно земеделие и решенията за напояване не стихваше. „Това говори желанието на фермерите да модернизират своите стопанства, коментират от НИК. Новите технологии допринасят за постигането на едни от основните цели на всеки успешен земеделски стопанин, като повишаване на ефективността на работата и оптимизиране на разходите“ - допълват от компанията. „Фактът, че все повече български фермери се ориентират към внедряването на прецизни технологии и дигитални решения, показва, че явно са доволни от резултатите, които те им носят.“

Прочетена 1445 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта