Европейските фермери имат нов фаворит. Казва се VALTRA Избрана

Новият трактор Valtra Т254 Versu е смел, модерeн и близък до клиента

T234 Nokia Versu 15 kuljettajalla 115556 1

Valtra T4 с трансмисия VERSU е първият трактор в света, който е PowerShift трактор и се управлява като безстепенен. Стандартното оборудване с подлакътник и терминал SmartTouch с 9-инчовият сензорен екран, интелигентният многофункционален лост и новият хидравличен джойстик осигуряват много лесен потребителски интерфейс. По-лесен дори от менюто на собствения ни смартфон. Той позволява на водача да настройва и променя параметри на двигателя, трансмисията, хидравликата, AutoGuide навигацията, телеметрията чрез терминала. И е на български език. Всъщност това е напълно нов начин за работа с трактор. Съвършен до последния детайл – с малкият финландски флаг, пришит в долната част на подлакътника. Дори с точния цвят за визуализация на трактора, който можеш да избереш от менюто, когато настройваш машината си.

Моделът Versu на Valtra революционизира начина, по който се задвижват тракторите с PowerShift трансмисия. Скоростта може да се увеличи чрез натиск на джойстика и да се намали чрез издърпването му, като се запазва ускорението при пълен контрол по цялото време. Движение чрез джойстика е нова функция, която осигурява по-голяма гъвкавост на управление за оператора. Това са единствените PowerShift трактори в света, които се задвижват с джойстик за управление като безстепенни трактори.

Просторна кабина с отлична видимост

T154 Ohj 15 134762 1

Забележителната характеристика на T254Vesru е неговата нова кабина, която е стилна, просторна и шумоизолирана. Колоните, извиващи се навън, максимализират вътрешното пространство за водача, запазвайкикомпактни външни размери. Кабината е с двайсетсантиметра по-широкав областта на седалката, в сравнение с предишното поколение.

Тази кабина е Вашата комфортна зона

Електрически отопляемите предни и задни стъкла, радиус на почистване от 270о от предната чистачка, фабрично монтирани камери за паркиране, работни LED и задни светлини и 6,2 квадратни метра остъклена площса комбинирани, за да предложат ненадмината видимост. Друг прозорец в предната част на покрива помага при работа с челен товарач, апри „горската” кабината прозорецът на покрива е опция. Комфортът е допълнително оптимизиран със стерео и суббуфер, хладилна кутия, TwinTrac система за обратно движение, която може да се настройва странично. Някои от тези функции са стандартни, докато други могат да бъдат поръчани от списъка с ненадминати възможности на Valtra.

Радиусът на завиване на трактора е невероятно малък, само 5.25 метра. Дори и с челен товарач, преден силоотводен вал или предна навесна система. Клиърънсът е 60 см и с 2995мм междуосие осигурява стабилност на пътя. Обновената задна навесна система на трактора може да вдигне до 9,5 тона товар, а интегрираната преднанавесна система е с капацитет от 5,1 тона. Три различни скорости в пет режима вече могат да бъдат избрани едновременно за силоотводния вал: 1000, 1000E, 540, 540E и наземна скорост на силоотводния вал.

Лекота на използване и ниски експлоатационни разходи

Специално внимание е отделено на лекотата на използване и поддръжка припроектирането на новия трактор. Сервизните интервали са 600 часа, а проверката на маслата на дневна база е лесна, благодарение на нивомерните стъкла за инспекция. Радиаторите и филтрите са лесни за достъп и без инструменти.

Valtra T254 Versu се предлага както с управление AutoGuide, така и с AgCommand. AutoGuide използва сателитни и корекционни сигнали, за да управлява трактора с точност до сантиметър. Системата AgCommand за дистанционно наблюдение на свой ред позволява на собственика да наблюдаваработата на трактора, да предвижда нуждитеот обслужване на машината и събиране на работни данни, които могат да бъдат използвани.

Valtra T214 candy IMG 0690 150718 1

Интелигентен дизайн на двигателя

Трактор Valtra T254 Versu се задвижва от надежден AGCO двигател с обем от 7.4 литра. Емисиите на отработени газове са сведени до минимум от SCR системата, етап 4. Турбото разполага с електронен байпасен клапан, така че двигателят реагира бързо и предлага отличноускорение, дори и при ниски обороти. Пакетът от Система SCR, оптимизираните турбо и двигател дава чудесни резултати, като отлична горивна ефективност и елиминира нуждата от система за рециркулация на отработените газове или дизелов филтър за твърди частици.В допълнение функцията Sigma Power, която е стандартна или достъпназа всички модели, увеличава мощността на двигателя от 15 конски сили, докато силоотводният вал е под достатъчно натоварване. Функцията за усилване при транспортна дейност на свой ред осигурява допълнителни 15 конски сили в обхватите C и D.

Свят на опции и иновативни предимства

Valtra предлага набор от функции, проектирани да подобрят безопасността, комфорта и производителността. В допълнение към уникални характеристики на Valtra, като TwinTrac ( втори пулт за управление на трактора в обратна посока) или HiTrol, можете да изберете различни видове кабини, окачване и алтернативи на седалки, допълнителни светлини, тегличи , хидравлични функции, цветове, автоматичното управление, ISOBUS подготовка и много, много други.

5 Valtra SmartTouch 1

Конкретни стъпки за по-чисто бъдеще

От март 2018 година Valtra премина на 100% възобновяемо гориво при зареждане на новите трактори. Valtra станапървият производителна трактори в света, който започва да използва Neste MY Renewable Diesel като стартово гориво за всички нови трактори. В резултат на това около 700 000 литра природно дизелово гориво ще бъдат заменени годишно с 100 % възобновяеми горива.

Когато тракторите слязат от производствената линия, в техните резервоари се добавя първото гориво. От месец март 2018 всички нови трактори на Valtra се зареждат с Neste MY Renewable Diesel. Neste MY се произвежда от 100% възобновяеми ресурси, така че той отделя до 90% по-малко емисии на парникови газове в сравнение с природните дизелови горива. Намаляването на емисиите, постигнато чрез използването на възобновяем дизел, съответства на отстраняването на близо 560 автомобила от нашите пътища за една година или около 46 000 моточаса работа на трактори годишно без емисии.Качеството на новото възобновяемо дизелово гориво е отлично, а неговите свойства за студен старт са достатъчно добри дори при арктически условия.

Valtra Т254 Versu отбеляза хеттрик със спечелването на наградата „Трактор на годината 2018“, „Машина на годината 2018“ и „Най-добър дизайн 2018“ на Агритехника 2017

VALTRA T254 Versu със SmartTouch подлакътник и терминал за управлениеспечели световнопризнатите награди “Трактор на годината 2018“, „Машина на годината 2018“ и „Най-добър дизайн за 2018“ на изложението АГРИТЕХНИКА 2017 в Хановер.

Valtra SmartTouch – по-лесно и от вашия Smartphone

Valtra T254 Versu дойде с новия лесен за използване потребителски интерфейс SmartTouch. Той е проектиран и разработен във Финландия и е награден с Red Dot награда за дизайн през април 2017 година.

SmartTouch разполага с напълно интегрирана технология: Guidance, Isobus, AgControl и TaskDoc. Новият подлакътник за управление увеличава продуктивността на всяка комбинация от трактор и инвентар и облекчава натоварването на водача. Всеки

водач и всяка операция могат да имат индивидуален профил, който настройва всички конфигурации в трактора за секунди. Всяка промяна, която правите, с изключение на настройките на терминала, автоматично се запаметява в активния профил.

9-инчовият терминал е по-лесен и по-интуитивен за управление, отколкото съвременен смартфон. Функциите на терминала могат да бъдат достигнати с максимум две кликвания или натискания, а дизайнът прави невъзможна загубата в менюто. Всеки един водач, без значение дали е използвал досега тъчскрийн екран или не, може да използва този терминал след съвсем кратко практикуване.

Изборът и работата с тракторите VALTRA носи ползи, изразяващи се в комфорта и печалбата, която осигурява трайно тази инвестиция. Valtra e лесен за покупка и лесен за подръжка. Той има ниски експлоатационни разходи за своите стопани. Всяка година в света се произвеждат над 23 000 Valtra трактори, за да достигнат до клиенти в 75 държави.

Защото добре се знае, че когато искате работата да бъде свършена – вземете Valtra - Вашата работеща машина от ЗЛАТЕКС!

етикети:
Прочетена 1861 пъти
Оценете
(1 глас)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта