John Deere обещава пълен контрол на обмена на данни Избрана

От централата на John Deere обещаха пълен контрол върху обмена на данни, пише topagrar. Навлизащата в земеделието дигитализация в последно време поражда все повече въпроси, свързани със съхранението, обмена на данни между стопанствата и тяхното разпространение. В ежедневната работа на полето между машините и сензорите се обменят най-различни данни, които са от значение за фермерите и стопанствата им при взимане на все по -важни икономически решения. Освен това, базирайки се на данните, земеделските производители изграждат своите анализи и си правят сметка за ползваните от тях услуги.

За достъп до данните, събирани от сензорите или съответните мобилни приложения, от John Deere са разработили специалната плагформа JD Link, до която всеки фермер може да получи достъп, стига писмено да заяви желание за това. С това те ще получат достъп до спецална дигитална инфраструктура, изготвена съобразно последните норми за сигурност при разпространяване на лични данни и друга информация. Информацията ще се съхранява на MyJohnDeere.olm, като ще е достъпна както до специалисти и експерти, така и до партньори на компанията. Само фермерите обаче ще решават кой от служителите или партньорите им с какво ниво на достъп до информацията да разполага. Освен това, те ще могат да изтеглят информацията, да я ползват извън системата на Jоhn Deere,  както и да я пращат по електронна поща.

Тъй като предлаганите продукти и услуги търпят развитие, от John Deere обещават достъпът до лични данни да става само чрез писмено съгласие от страна на потреботелите.

етикети:
Прочетена 1006 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

728x90 2

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта